1 feb. 2011

Nytt om stölden

Tradera verkar inte vilja göra någonting. De påstår att jag måste kunna bevisa att bild och mönster är mitt. Dessutom tycker de att de ju inte kan göra något nu när auktionen är avslutad. Försöker få dem att förstå att säljaren ifråga fortfarande säljer mönstret även om hon nu bytt bild. Har mailat dem igen för 5:e gången nu med precis alla bilagor jag kan hitta som kan hjälpa mig: originalbilder, originalmönster, mail från personen som designat det engelska mönstret som säger att jag får rätten till den svenska översättningen, skärmdumpar på säljarens alla 3 auktioner där mönstret sålts. Vad mer de kan begära vet jag faktiskt inte.

De verkar ju i alla fall inte särskilt benägna till att vilja hjälpa mig! Jag har faktiskt även fått mail från säljaren som erkänner att hon googlat bilder till sina auktioner, vart hon tagit mönstret ifrån vill hon dock fortfarande inte svara på.

Däremot hotar hon nu med att polisanmäla mig för personligt angrepp, hot och kränkningar. Vilket jag tycker är oerhört komiskt eftersom jag enbart upplyst henne om att hon bryter mot lagen och att jag har rätt till ersättning när hon säljer saker som är mina. Ser framemot att få läsa den förundersökningen :D

Ironiskt nog har hon blockerat mig från att bjuda på hennes auktioner så jag har uppenbarligen inte ens rätt att få köpa mitt eget mönster! (tur då att det fortfarande finns att tillgå alldeles gratis på min blogg, haha)

Synd att man inte kan berätta det för de stackare som betalat en massa pengar för det :( Som mest såldes det för 56:-, andra mönstret gick för 36:- och det som fortfarande är aktivt låg också på 36:- sist jag kollade.

Återkommer med mer nyheter efterhand!

8 kommentarer:

 1. Hon måste vara skvatt galen hon!
  Om hon inte berättar vart hon hittat mönstret har hon helt klart stulit det. Låter konstigt att googla bilder till sina auktioner. Har man ett eget mönster så har man ju ganska självklart virkat det. Ingen skriver mönster bara sådär utan dom skrivs ju ner när arbetet fortgår. Skum typ.
  Och nu när hon hotat med polis så tycker jag du kan kontra med en stöldanmälan hos polisen

  SvaraRadera
 2. Snälla du.. Var rädd om dig själv och lägg energi på positiva saker. Din fibromyalgi blir absolut inte bättre av sånt här. Virka och må bra känns som det bästa receptet av alla. Strunta i sånt här trams.
  Du är duktig på det du gör glöm inte det!

  SvaraRadera
 3. Lägg ut mönster för fast pris 1:-, och tala om i beskrivningen att ditt mönster finns gratis på din hemsida, så kanske hon inte kan tjäna mer pengar på det!

  SvaraRadera
 4. sv sara: Ja, jag har funderat på det! Är bara orolig för att tradera stänger av mig då.. är rätt säker på att jag inte får hänvisa till att mönstret finns någon annanstans, även om det är gratis. Åh det är så frustrerande! Hur kan tradera fortsätta att blunda för detta?

  Har hittat originalfotot till hennes ny bild också och mailat detta med till tradera. Så hon har stulit på bilder som jag kan bevisa. Jag kan ju dock inte bevisa att mönstret inte är hennes men varför ska jag behöva bevisa det? Borde ju vara hon som ska bevisa att hon faktiskt designat mönstret själv??

  SvaraRadera
 5. Här är bilden ifrån iaf..
  http://www.abc-annons.se/Virkade-baby-converse_196961.htm

  SvaraRadera
 6. Tragiskt är vad det är.
  Man kan väl på sätt och vis förstå när någon vill sälja ett tidningsutklipp på ett mönster, men att kopiera ett mönster på en internetsida som dessutom är gratis är ju lite väl!
  Jag har ett flertal gånger sett auktioner på Tradera med mönster som jag sedan hittat helt gratis på tex garnstudion.com och då tycker jag synd om den person som betalat pengar för ett mönster man kan få gratis.

  Nä, det är många saker som jag inte är nöjd med med svenska versionen Tradera. Det borde definitivt finnas ett kommentarsfält till varje auktion!

  SvaraRadera
 7. Men man blir ju alldeles konfys! låt hon göra en polisanm,för det lär hon förlora på själv
  Du som upphovsmakare måste ju få hjälp nånstans ifrån,det finns ju upphovslagen att tillgå.
  Tradera tycker jag agerar fel ifal dom inte kan lyssna på dej i denna fråga.
  Hoppas allt löser sej t det bästa !har hon nått alias så skulle vi andra kunna gå in o hjälpa dej.....

  SvaraRadera