30 sep. 2011

En djurpratare på besök!

Sambon och jag har tre härliga katter som har tre helt olika personligheter, vår yngste "lille" hane heter Zeldor och är en katt som har mer energi än en hel flock kattungar! Han bråkar gärna med allt och alla, ska vara med precis överallt och prövar allas vårt tålamod! Det är som att ha en överenergisk unge i trotsåldern!!

Jag har varit orolig för att vi skulle bli tvungna att omplacera honom men man vill ju såklart göra allt man kan innan det ska behöva komma på tal! Vi går ut och går med honom i sele, leker med honom och försöker ge honom mycket tid och uppmärksamhet men det är såklart stundtals jobbigt och energikrävande med en sådan katt. Vi provade för några veckor sedan att sätta in en adapter i vägguttaget som utsöndrar lugnande hormon men har inte märkt av någon effekt av det. Veterinärens teori var att han var stressad och inte trivdes i flocken och tyckte att vi kunde ge honom lugnande medicin men där sa jag stopp! Vill inte behöva "droga" en frisk katt för att vi tycker att han är jobbig!

Catharina Ehlo fick jag tips av från en bekant som träffat henne flera gånger tidigare. Hon är en djurpratare och sägs kunna läsa av de budskap som djuren ger. Jag var rätt skeptisk till att börja med men tänkte att det ändå kunde vara värt ett försök om det nu kunde ge oss någon hjälp i att förstå våra katter bättre.

I onsdags var hon här och jag har numera helt ändrat uppfattning! Saker som hon berättade var så klockrena och trovärdiga. Det började redan i hallen när hon just kommit med att hon plötsligt vacklade till och frågade vem av oss som hade problem med vänster knä... Jag opererade ju mitt knä förra året och har fortfarande känningar av det från och till. Jag tänker inte gå in på allt hon berättade för oss, dels för att det skulle ta för lång tid och dels för att vi fortfarande försöker ta in allt vi diskuterade. Men jag ser på Zeldor med helt nya ögon numera och mitt tålamod med honom är bättre. Jag kommer nu jobba för att hålla ihop vår lilla flock precis så som den ser ut nu! Alla våra katter är älskade och vi vill inte bli av med någon av dem.

Vi kommer faktiskt att boka in ett nytt möte med Catharina om ett tag så att hon kan prata med våra andra två katter också! Catharina hjälper dock inte bara djur utan även oss människor genom sin praktik Själens Stjärna och jag är sugen på att prova på någon av hennes behandlingar. Hon jobbar även med örter och örtblandningar till olika ändamål, läs mer om hennes örter på sidan Stjärnörter.

2 kommentarer:

  1. Jag är fortfarande skeptisk. Det är inte så svårt att söka upp dig innan och se i bloggen att du opererat knät. Men jag var ju trots allt inte där.

    Hoppas det går bra med Zeldor iallafall, önskar dig all lycka till. Nya designen är ett stort lyft btw.

    SvaraRadera
  2. Så intressant! Hoppas ni och Zandor kan får ordning på era problem när ni förstår varandra bättre.

    Jag har haft kontakt med en kattpratare på distans en gång och det var väldigt intressant (och jag är inte en person man kan googla för att hitta särskilt mycket info om och ännu mindre på den tiden, men visst lite skeptisk är aldrig fel)

    SvaraRadera