5 mars 2011

Inte overksam här inte!

Har mått sådär i flera dagar nu så inte känt för att blogga men virknålen har fått jobba desto hårdare :) Måste ju skingra tankarna på nått sätt!


Först vill jag tacka Ingrid som skickat ett tröstpris åt mig. Jag hade turen att bli dragen i hennes lotteri och igår kom det en superpraktisk ask på posten. Perfekt till de där småsakerna man vill ha med sig när man ska virka som annars får ligga löst i väskan/kassen. Jag älskar såna småaskar, har alltid ett stort behov av sådana. Kanske inte är unikt för just mig förstås, kan tänka mig att de flesta pysslare har samma behov :) Så tack igen snälla Ingrid, jag blev verkligen glad! Hälsa på Ingrid på hennes fina blogg in-knit.

Mormor har blivit lovad ett nytt bord från en av hennes döttrar och genast ringer hon mig och undrar sådär snällt som bara mormödrar kan om jag vill virka nya dukar åt henne. Hur kan man säga nej? Jag vet att jag borde det men kan helt enkelt inte :) Svarta dukar ville hon ha och då fick det bli så. Lämnade över dem i förrgår och hon blev så nöjd att hon direkt sprang in till grannen för att visa, haha. Det kallar jag uppskattning.
När jag satt och virkade dukarna till mormor blev jag sugen på att göra en till mig själv också, när jag ändå höll på så fixade jag ljushållare med. Mönstret till ljushållarna är eget påhitt och jag kommer att lägga upp det här på bloggen gratis så fort jag skrivit in det på datorn. Kanske kan någon annan få användning för det också?

Mönstren på dukarna är från Garnstudio samt Ravelry:

mormors dukar (svenska)

min duk (diagram)post signature

7 kommentarer:

 1. Ja du , dom är jättesnygga, dukarna som du gjort!!! Och ljusskålen blev underbar!
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det är här, känns som du gör någon ändring hela tiden. Gillar det verkligen!

  SvaraRadera
 3. Så ovanligt (och läckert) med svarta dukar och jag gillade verkligen den tvåfärgade beiga duken. Att jag aldrig tänkt på att virka en duk i två nyanser förut?

  Förövrigt gillar jag din nya layout. Jag glömde bara kommnetera när den var helt ny.

  SvaraRadera
 4. Jag hade definitivt också sprungit in till grannen och skrutit lite om jag fått så snygga dukar! De var verkligen snygga i svart.

  SvaraRadera
 5. Oh vad snygga ,förstår att mormor ville visa upp dem meddetsamma!! Jättefin layout du ordnat här inne,snyggt!!kram =)

  SvaraRadera
 6. Nu du är jag i full gång att virka inför påsk.
  Oj va fort det gick att virka äggen =)

  här finns en länk med bild..
  Ha det bra..
  http://worthlesslines.wordpress.com/2011/03/07/agg/

  SvaraRadera