11 okt. 2010

Valprekord!?


Tillbringade dagen hos mamma idag och söta Selma hade börjat få värkar när jag kom dit. En valpning är alltid speciellt men idag fortsatte valparna bara att komma! 2-3 valpar är normalt för rasen Papillon som mamma har uppfödning på. Efter en ultraljudsundersökning i dag 32 kunde veterinären se 5 valpar så det var vad vi väntade oss. Men det blev till slut 8 friska och välmående små nya liv, 4 tikar och 4 hanar!

Första valpen dök upp 11.40 och den sista kom runt halv fem, så det har varit en lång och tuff dag för lilla Selma och lugn o ro är väl knappast lätt med 8 sprattlande valpar omkring sig?

Det är verkligen ovanligt att en Papillon får så många valpar och att de alla lever när de föds. Undrar om det kanske inte kan vara ett rekord till och med. Någon som vet?

Så vill ni ha en egen liten Papillon-valp så vet ni vart de finns :D Kelebeks kennel


Pappa: Haremet´s breaking The Waves "Hubbe"


Mamma: Aspvalla Heart Of Gold "Selma"12 kommentarer:

 1. Det var inte dåligt så många det blev, dom ser ju helt underbara ut. Det är ju så härligt att få vara med om. sköt om dej hälsa mamma å gratta till den stora kullen.

  SvaraRadera
 2. 8 st .... ja, jag fick bara ren åt gången jag ... *ler* (en efter varje graviditet!)

  SvaraRadera
 3. Så söta! Själv har jag två blandisar och en av dom har lite papillon i sig

  SvaraRadera
 4. SÅ söta! Skulle vilja ha men här är det jakthundar som gäller! Skulle vara bekvämare med två pappiloner istället för två stora stövare i sängen. Har ju faktiskt en liten knähund, en borderterrier!

  SvaraRadera
 5. Grattis till Valparna! Dom är väldigt söta. kram sytanten

  SvaraRadera
 6. Vad söta dom är! Om jag kunde ha hund skulle det nog bli en sån sort. Vilken duktig liten mamma också, det ser verkligen ut som om hon är trött!

  SvaraRadera
 7. Sjukt söta:) För papillon vet jag inte rekordet men för alla hundraser ligger det väll runt 16valpar om jag inte minns fel, tåls att kolla upp kanske^^

  SvaraRadera
 8. Åh så söta! Papillon är ju så himla fina, har funderat på att skaffa en flera gånger men har kommit på varje gång att jag har tre katter som är i vägen.

  SvaraRadera
 9. Ifall intresse finns för spännande pärlapaket, titta in min blogg! =) Hälsningar Home Of Eternety

  SvaraRadera
 10. Så SÖÖÖÖta valpar! =)
  Man vill ju bara ta upp dem i famnen ock gosa med sådana små sötisar =D

  SvaraRadera
 11. Väldigt söta och väldigt många haha
  Tur jag fått en åt gången!
  Kommer ni och hälsar på lille kusinen snart?
  Han längtar! Och Viggo med! <3
  Kram Carina

  SvaraRadera
 12. Grattis till valparna :) Har själv papillon och vet hur underbara dom är. Hoppas själv på valpar efter min lilla kille nu om tiken går i löp som hon ska vid jul :)

  SvaraRadera