19 dec. 2009

Nu blir det mycket på en gång!

Nu har jag lite att visa upp!


Dessa torgvantar gjorde jag till Kashaya som vann min tävling för ett tag sedan. Jag använde 100% acryl garn. Blommorna är vita med silvrig metallic-tråd som ger dem lite lyster. Tycker de blev väldigt söta och jag hoppas att Kashaya blev glad :)

Detta halsband gjorde jag igår kväll till mig själv! Inte ofta jag gör saker till mig själv så detta var givetvis lite extra roligt :) Materialet är det jag vann i amigurumi-tävlingen i november. Halsbandet är 3mm gummi, hänget är en kiise såklart och berlocken till vänster är rosa bandet med texten "hope". Handen till höger har texten "handmade". Designen är inte direkt komplicerad eller kreativ men jag tyckte det blev väldigt fint och ska ha den på mig på julafton för första gången :D

Virkade små dukar som jag stärkt med en blandning av trälim och vatten. Dessa ska bli julklappar till bland annat farmor & farfar. Tyckte det blev rätt fint med ljusen i dem men man kan såklart ha dem till annat också :)


Ännu ett par torgvantar! Virkade i drops Karisma, ullgarn. Valde en ljusare grå färg till blomman för att få en liten kontrast till vantarna och satte sedan en liten silverpärla i mitten. Dessa var en beställning från syrran och hon blev väldigt glad när hon fick dem igår! Jätterolig när det man gör blir så uppskattat :)

Min hemliskompis hade krokat ett par härliga vantar till mig i paketet jag fick. Det fick mig väldigt motiverad att lära mig tekniken själv. Eftersom jag såklart inte hade tålamod att vänta på att få tag på en kroknål så bestämde jag mig för att kroka med en vanlig virknål. Detta innebär ju såklart att jag inte kan göra så breda projekt (än i alla fall). På bilden ovan har jag krokat en liten påse som passar perfekt till en av syrrans julklappar, innehållet får ni vänta på att få se tills efter jul ;)

På bilderna nedanför har jag krokat ihop ett etui till mina stickor! Har använt ett sockgarn som blev ett väldigt härligt mönster när jag krokade. En liten flärp, öglor och två vackra träknappar blev pricken över i:et! Så nu slipper jag ha mina stickor liggandes lite här och där :)


Har en del bilder till att visa sedan efter jul så håll utkik efter det inlägget, finns mycket fint att visa så fort tomten fått överräcka dem till dess ägare :D


Nästa projekt jag tänkt påbörja kommer att bli stort och ta ganska lång tid. Har nämligen kommit på vad jag ska hitta på med de vackra garner jag fick från svärmor. Det ska virkas en stor hög med blommor som jag ska sy ihop till en härlig och varm filt! Mönstret är från Sarah Londons crochet-a-long, som hon hade på sin blogg i augusti i år.

Bilden nedan visar hennes underbart vackra filt och om min bara blir hälften så fin så är jag nöjd :) Klickar ni på bilden så kommer ni direkt till hennes blogg, finns mycket vackert där som ni inte vill missa!


Ha en fortsatt trevlig helg så ska jag påbörja blomtillverkningen!

9 kommentarer:

  1. Skålarna med ljus i var jättesöta, de blir nog en uppskattad julklapp :)Och fodralet för stickorna blev jättefint, ser väldigt praktiskt ut :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad mycket fint du har hunnit med. Skålarna är verkligen underbara!
    Kram/Rita

    SvaraRadera
  3. ÅÅÅ vad massa fina saker! Tittar förbi å önskar dej en mysig 4:e advent idag! Kram

    SvaraRadera
  4. Glömde säga att du fortfarande ligger bra till i tävlingen =) Kram igen

    SvaraRadera
  5. Hej kompis, här kommer en beställning från ditt sista blogginlägg som var helt underbart med alla fina saker du gjort. Ett par av de svarta torgavantarna utan blommor. Kan du virka en hand som göra rocktecknet är det ett plus säger dottern;). Ett par torgvantar i alla färgglada färger du kan tänka dig till den andra dottern och ett par rosa till systerdottern(7år) som du kanske kan göra lite mindre. En beställning på en av de söta gubbarna du har i bokhyllan eller något annat till gossen(4 år). ingen stress nu vännen, för det är inga julklappar utan bara något de ska få för att de är så gulliga de där barnen.

    Ha en underbar söndag.

    kramkram

    SvaraRadera
  6. Oj, det var ingen dålig beställning ;) Får gnugga geniknölarna lite o sätta igång :P

    SvaraRadera
  7. De rosa torgvantarna var fina ! ja det andra också såklart. Du är jätteduktig!! Ses på julafton. <3

    SvaraRadera
  8. Torgvantarna är supermysiga.=) Har använts en hel del.

    SvaraRadera
  9. Åhh vad fina ljus lyktorna blev! Allt annat var också jätte fint men de blev en favorit. Gav själv bort en stärkt skål i vitt (tyvärr hann jag inte fota den) som jag virkade efter ett dukmönster och tyckte det var så himla roligt och har sökt små duk mönster till att göra lyktor men inte hittat någon favorit. Vill du dela med dig av dessa mönster? Eller vart du har hittat dem om du inte gjort dem själv? :) Ha de bra och ha ett riktigt gott nytt år! :)

    Kramar/Ida

    SvaraRadera