26 dec. 2009

The MouseWarmer!


Har fått en del förfrågningar på mönster till min MouseWarmer som jag visade i mitt förra inlägg. Eftersom jag aldrig skrev ner mönstret medan jag gjorde den så har jag nu försökt komma ihåg hur jag gjorde. Därmed kan mönstret innehålla lite brister men maila mig gärna eller kommentera inlägget om ni får problem någonstans så ska jag försöka hjälpa er!

Material:
Garn (grå och rosa)
Virknål
Filtbitar (svart och vit)
Nylontråd, fiskelina, smyckeswire eller liknande
Sytråd

Garn:

Jag har använt akrylgarn och virknål 4, men vilket garn som helst fungerar bra bara du använder en virknål som passar till garnet. Du vill få ett tätt resultat så virkar du väldigt löst så väljer du en virknål som är mindre.


Kropp/huvud

Virka ca 45 lm (mät runt din mus så du får rätt storlek, lm-tråden ska kunna gå runt hela musen på det tjockaste stället!) Rad 1: Vänd arbetet och virka fm tillbaka, avsluta varje varv med 1lm (44m) Rad 2-13: Vänd arbetet och virka fm tillbaka. (Virka rader tills du täcker ca 2/3 av musen, därefter börjar du minska) Rad 14: Vänd arbetet och virka fm tillbaka, virka de två sista fm tillsammans och minska därmed med en maska på varje varv. (Fortsätt minska tills du har ca 10 maskor kvar, mät hela tiden mot din datormus så att formen passar just den datormus du använder!) Vik arbetet på mitten och sy ihop längs med musen, låt skarven komma på undersidan. Fäst tråden och klipp av.

Svans

Virka 20lm, virka fm i andra lm från nålen och därefter i varje fm tillbaka (19m) Fäst tråden och gör en liten tofs längst ut. Sy fast på muskroppens undersida.


Öron
(gör 4st, 2 rosa och 2 gråa)

Virka 2 lm, virka 5 fm i andra lm från nålen. (5m)
Varv 1: Virka 2 fm i varje fm. (10fm) Varv 2: Virka 1 fm, 2 fm i nästa fm. (15) Fäst tråden och klipp av tråden. Håll två runda delar tillsammans (en rosa och en grå) Virka sedan ihop dessa med ett varv fm. Fäst och klipp av tråden. Placera öronen på musens huvud och sy fast.

Morrhår

Klipp till 6-8 lika långa bitar av nylonlina, fisketråd, smyckeswire eller liknande. Sy fast trådarna på nosen. Klipp tilll morrhårens längd efter eget tycke. Jag gjorde dem olika långa för att jag tyckte det blev finast.


Ögon/nos

Klipp till bitar av filt till ögon och nos och limma på dessa med t.ex trälim eller hobbylim.


Din MouseWarmer är nu färdig!
Skulle verkligen vara roligt att se era egna MouseWarmers
så visa gärna upp dem när de är färdiga!


Var vänliga och sälj inte mönster till eller färdiga MouseWarmers! Vill ni visa mönstret på er blogg får ni gärna länka till detta inlägg istället för att klippa och klistra, låna gärna mina bilder här ovan.

12 kommentarer:

 1. Haha, måste bara skriva och säga att the mouse warmer är skitcool! :D

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ så söt! Måste jag prova nångång! Har skickat ett mejl till dig. kram

  SvaraRadera
 3. Ny Amis-tävling på min blogg, kanske är av intresse?

  SvaraRadera
 4. God fortsättning till dej också.Så många fina klappar du fick.

  SvaraRadera
 5. Hehe vilken cool detalj till datorn! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Önskar dig ett och alla dina mysiga amisar ett riktigt gott nytt år!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Gott nytt år och god fortsättning! :)

  SvaraRadera
 8. Hej, ville bara höra hur det är, det blev så
  tyst hos dej. Hoppas det är OK. Och god fortsättning med mycket virkning.

  SvaraRadera
 9. Nu landar snart två små Amis i din brevlåda. kolla in min blogg!

  SvaraRadera
 10. Hej!Var ute och letade efter "morrhår" till en mus som jag har sytt.Och av en slump hamnade jag här hos Dej! Vilken tur! Så mycket fint du gör! The Mouse Warmer gillar jag! Är inte så bra på att virka ännu men jag måste helt klart prova på att virka den! Länkar till Dej från min blogg. Hälsningar Leni i skåne

  SvaraRadera