31 okt. 2011

Mooomin!En av sambons spelvänner kallas för mumin på grund av sin finlandssvenska och det har blivit en kul grej som vi skämtar om en del när vi spelar :) Så när jag fick tillfälle att virka något som inte hade med företaget att göra så såg jag till att göra en mumin till honom.

Ska paketera honom idag och skicka iväg till "långtuppilandet" och förhoppningsvis så blir han välkomnad och omhändertagen :D

Mönstret kommer från crochet amigurumi, så skönt att få virka efter ett färdigt mönster nån gång ibland. Har nästan glömt hur fort det går att virka då, riktigt roligt!

Idag ska jag prova på en ny hobby! Har beställt hem Fimolera från Panduro och det ska bli riktigt skoj att få testa detta :) Blir resultatet inte alltför hemskt så blir det foto på bloggen sedan!

9 kommentarer:

 1. Så mysig :) Tittade jämt på Mumin när jag var liten ^^

  SvaraRadera
 2. Men åååå så fin Mumin. Ja du är jätteduktig du! :)

  Kaffekoppen du gjort till Kaffehörnans tävling gick oxå låååångt upp i landet - nämligen till mig i Malmberget. Superfin är den! Tusen tack! :)

  SvaraRadera
 3. hur går det med min kofta ??

  kram

  SvaraRadera
 4. så fin! Har oxå gjort en mumin utifrån det mönstret fast jag gjorde om honom lite så att han sitter ner =)

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken mysig blogg och vad duktig du är =) KRAM Karoline

  SvaraRadera
 6. Man får tacka så mycket sandra :) Mumin har nu kommit för att stanna här i Haparanda :) om jag ska va ärlig så var jag rädd först för paketet när man aldrig vet om med din kille vad han kan hitta på för bus. men till min förtjusning så vart det ett litet mumintroll :D
  ha det så bra & hälsa david att snigel är påväg snart.

  p.s. det är rikssvenska(haparandamål) inte finlandssvenska :D

  SvaraRadera
 7. Haha, jag såg att du gjort ett mumintroll till någon som låter som ett. Jag kom att tänka på min pojvän från Haparanda och vart nästa full i skratt när jag fick se att ditt Mumintroll faktiskt hamnade i Happis. Om Jag får tid över borde jag virka ett till min kille, eller behålla det själv :). Tack för en fin blogg och härliga mönster!

  SvaraRadera