31 aug. 2011

Sjukt lång To Do-list! Hjälp!?


Om någon tror att det är en dans på rosor att skaffa företag så kan jag härmed meddela att det är det INTE! Även om jag älskar varje sekund av mitt späckade schema så börjar jag bli lite överväldigad och huvudet känns som mos ibland :D Har en lista bredvid mig där alla "måsten" snyggt står uppradade och vem som helst kan se att tiden inte rimligen kan räcka till allting, men då är det bara att försöka bita ihop och tackla en sak i taget! Snart börjar skolan med och jag har inte ens börjat titta på vilka böcker jag kommer att behöva!!

Jag försöker göra mitt bästa med att behålla lugnet för jag vet att blir jag för stressad så stänger min hjärna ner verksamheten och då blir allting bara väldigt fel! Men det är inte bara negativ stress jag känner så jag fokuserar på den positiva stressen och jobbar vidare :)

Igår blev det lite shopping till företaget, bland annat så köpte jag en sprillans ny Nikon D3100 och jag skulle helst av allt bara fota hela dagarna nu så jag lär mig alla funktioner och finesser men det får vänta lite. Har i alla fall packat upp den och provat fota kiisarna lite idag på förmiddagen och tänkte kika på lite filmer nu medan jag fortsätter att virka!

Imorgon är det ännu ett möte, denna gång med banken! Jisses vad man känner sig vuxen av alla dessa möten och papper att fylla i! Kanske lyckats jag samla ihop ännu några vuxenpoäng imorgon :D

Imorgon är det också dags att dra vinnare i min tävling så har du ännu inte upptäckt den så är det sista dagen idag att vara med!!


Min To Do - lista:

- Bokföring

- Vika tvätt

- Virka beställning till svarta fåret

- Virka beställning till "annat företag" + skriva mönster och fota

- Maila mönster till de som beställt

- Renskriva senaste mönstret

- Virka mokasiner till syrran

- Virka 3 polisdockor

- Virka kofta till syrran

- Översätta nytt mönster

- Blogga (check!)

- Betala räkningar

- Skriva nya fakturor

- Lottdragning + blogga

- Hämta ut nytt garn på posten

- Virka mjukis till bytet (garn & mjukis - byte)

- Diska

- Klippa klor på katterna

- Lära mig nya kameran

- Köpa pärmar och plastfickor

- Svara på mail och frågor på bloggen (ber om ursäkt för att jag inte är så kvick som jag brukar!)

- Registrera mig på höstens nya kurser och köpa litteraturen

- Ringa CSN (har ej fått mitt beslut ännu...)

- Göra klart en amigurumi som ska bli gratismönster till bloggen

- +hemligt projekt ;)


Hmm äta, sova eller vila är ju ändå överskattat så ingen idé att skriva med eller hur? :D Listan måste vara klar inom en vecka för sen vill syrran åka på en sista-minuten-resa med mig till något härligt charterland. Var hos polisen igår och ansökte om nytt pass! Sist jag var utomlands var 2001 så mitt pass var inte direkt giltigt längre :P

Kompisen Cattis har erbjudit att jobba för mig som min assistent och nu börjar jag fundera på om jag kanske ska acceptera det, får se hur jag löser det!

Kram på er alla, vi hörs snart igen!!


post signature

6 kommentarer:

 1. Oj, mycket du har att göra. Jag har en nästan likadan kamera, fast modellen som kom ut innan den där kom ut D3000 har jag :)

  SvaraRadera
 2. Ja det ÄR hemskt mycket jobb med att starta eget... Been there, done that, gör inte om det! Men det öppnar ju helt klart dörrar, skapar möjligheter så länge man orkar med! Så lycka till och tack för en härlig blogg!

  SvaraRadera
 3. Phu vilken lista.
  Lycka till med ditt företag.
  Annette
  http://pysselknap-lobben.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Visst behöver du en assistent... det ser ju vem som helst när de läser din lilla lista.

  kramkram Cattis

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Mycket som ska fungera när man har eget företag.
  Men ta det lugnt så du inte bränner ut dig,vill fortsätta läsa din blogg.
  Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Mej behöver du inte svara, jag ska bara berätta att jag sett din blogg, och så berätta att det tar tid att lära sej sin nya kamera. Jag har en också, och det kommer lite till och lite till varje vecka. Allt går inte i brådsrasket. En dag ett ögonblick i sänder.Och njut av att få en sak avsteckad från listan. Annars kan man ju be om hjälp. Säkert kan någon annan klippa klorna på katten. Det är ju inte meningen att man ska jobba ihjäl sej :o)

  SvaraRadera