15 apr. 2011

Nya visitkort


Igår hämtade jag ut ett paket på posten från vistaprint med mina nya visitkort (tack underbara Cattis för att du ville köra mig). Denna gång passade jag även på att köpa lite annat också, nämligen en kaffekopp och en praktisk tygväska! Är supernöjd med resultatet :D Lyxade även till korten denna gång med tjockare papper och glansig yta, det var verkligen värt det för det blev en stor skillnad. Enda nackdelen jag märkt med vistaprint än så länge är den dyra fraktavgiften. Så vad tycker ni om nya visitkortet? Visst blev det bra!

Har jobbat på flera större projekt den sista tiden, därav att det varit lite tyst på bloggen. Det ena är ett nytt amigurumimönster som jag tyvärr inte kan visa ännu och kan inte heller berätta varför. Så hemligt får det förbli ett tag till ;)

Projekt nummer två börjar också bli klart, har under en tid samlat en hög mönster från olika designers som jag haft mailkontakt med, dessa mönster har jag fått lov att översätta till svenska och visa upp här på bloggen så fler kan ta del av dem! Känns riktigt roligt att ha fått den äran och sammanlagt handlar det om åtta mönster från sju olika designers. Allt är precis färdigvirkat och jag ska strax börja med översättningarna, får se hur långt jag orkar och hinner med dem ikväll. Kan avslöja att det är olika klädesplagg till bebisar och det är så sött så sött!

Har även börjat virka en ny sändning till stickhjälpen som ju alltid behöver bidrag! Denna gång virkar jag barnmössor till barnhemmet Teika i Lettland. Har även mailat designern till detta mönster och hoppas på att kunna dela med mig av det också. Mönstret är nämligen perfekt till välgörenhet, för det är väldigt enkelt och går fort att virka. Mössorna har även öronlappar vilket var ett krav från stickhjälpen till denna sändning. Känns otroligt bra att kunna göra något gott av allt restgarn som annars bara blir liggande i lådor. Insamlingen till barnhemmet pågår till den 31 maj men man kan såklart skicka saker även till andra insamlingar som de gör. Vill du också hjälpa till och bidra? Läs mer om hur du går till väga här! Blir såklart foto på paketet innan jag skickar iväg det :)

Så hur går det med symaskinen då? Jo, än så länge har jag fastnat i stadiet där jag tittat på hundratals mönster, läst tips/råd, inhandlat böcker på ämnet, köpt på mig massor med tyg, placerat min guldgrip bredvid datorn men ironiskt nog så har jag inte ens trätt den ännu!! Vet inte varför jag inte kommit igång ännu men jag verkar ha svårt att bestämma mig för vad jag vill börja med att sy. Finns så mycket som jag skulle vilja göra att jag nästintill blir lite överväldigad och får inte gjort något alls. Har till och med inhandlat sax (två stycken!!), märkpenna, kritor, dragkedjor och kardborrband samt beställt tyger från Kina utan något projekt i åtanke. Den ena saxen har till och med laser så man ska klippa rakt och nu när jag tänker efter så har jag glömt bort att inhandla något betydligt mycket viktigare nämligen mönsterpapper. Tror problemet är att jag är perfektionist och vill vara säker på att jag har allt jag behöver innan jag sätter igång med något men jag inser ju själv att mitt beteende är lite överdrivet :D Så när pappret är köpt har jag inga ursäkter längre haha! Ja ja får väl se hur detta fortskrider, återkommer med rapport.

Nu är det översättardags, vilket kanske inte är det roligaste men det blir desto roligare sen när jag kan få dela med mig av det till er! Hoppas att ni kommer att gilla mönstren lika mycket som jag :)

post signature

10 kommentarer:

 1. Gud vad snygga visitkorten blev! Koppen och väskan blev ju riktigt bra de också! Vad spännande med ett nytt amigurumi mönster! :D
  Vad snäll och duktig du är som stickar och sen skickar sakerna till välgöringhet! :D

  SvaraRadera
 2. Dina visitkort är jättesnygga.Jag ska snart beställa hem fler kort och då ska jag kolla den där väskan. Ha en skön helg. Kram från Stina

  SvaraRadera
 3. Jag kör dig så gärna, det vet du. <3 För när jag får komma in i ditt hem så får jag ju dela ditt pysselliv med dig och det vet du att jag älskar.

  Ses i kväll igen.... kramkram

  SvaraRadera
 4. Åhh så fina, nu blev jag också sugen på att beställa nya! :D

  SvaraRadera
 5. Ps. Du får gärna sy söta dregglisar till bebisar, det skulle jag defentitivt köpa av dig om det är något du skulle kunna tänka dig att sälja :) gärna i super coola tyger :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina visitkort! Helt i min stil med blomrankan! Får man vara nyfiken och fråga varifrån du beställde tyger när du skickade efter från Kina? Har ibland gjort vissa försök att hitta något bra företag men jag blir så överväldigad av mängden så att jag ger upp... :-)

  SvaraRadera
 7. Jättesnygga visitkort!

  Hm.. Det svåraste med att sy ÄR nog att trä maskinen. LOL Ja, alltså inte själva tråd-trädandet utan just det där att komma sig för att BÖRJA.

  Själv tror jag aldrig att jag ägt mönsterpapper (och absolut ingen lasersax LOL) Jag använder smörpapper i stället eller vilket som helst papper jag kan hitta om nöden kniper. LOL

  SvaraRadera
 8. Jadå du är så duktig med dina mönster!! Och visitkorten blev ju perfekta!!Gulligt med mugg o väska med!Ha en skön helg!kram kram =)

  SvaraRadera
 9. Jättefina visitkort! Jag ser med spänning fram emot dina översatta mönster. GLAD PÅSK!!!

  SvaraRadera