6 apr. 2011

Praktiska nåldynor till salu!


(Klicka på bilden för att se den större)

Tänk dig följande; du sitter och virkar/stickar/syr och kommer på att du behöver en nål, har du någorlunda ordning på dina hobbysaker så hittar du en inom några sekunder och sen går det ytterligare några sekunder för dig att stoppa ner nålen igen. Det kan tänkas fjuttigt att vilja spara in dessa sekunder men är du något sånär lik mig så tillbringar du rätt mycket tid på din hobby och om du bara för skojs skull tänker tillbaka på hur många gånger detta har inträffat att du fått lägga några sekunder för att leta upp en nål och sedan lägger ihop denna tiden så har vi plötsligt kastat bort flera minuter kanske till och med timmar på denna lilla sak. Tid som vi såklart hellre vill lägga på vårt hantverk :D

Detta faktum irriterade mig härom veckan och jag bestämde mig för att göra något åt saken. Hade sett en mycket praktisk idé där nåldynan satt runt handleden och därmed hade man alltid nålen nära till hands, men när jag nu försökte hitta detta mönster så lyckades jag inte. Därför fick jag raskt plocka fram virknål, papper, penna och börja skriva ett eget!

Passade samtidigt på att testa mina nya Tilda multi-garner och resultatet blev 4 nåldynor :) Nu har jag ju tyvärr inte 4 armar (hade dock varit smidigt) så därför säljer jag de jag inte behöver. Just nu i skrivande stund finns det 2 kvar och dessa säljs till den/de som är snabbast på att maila mig och beställa. Möjligheten finns att jag kommer att virka upp fler så småningom ifall intresset verkar stort men just nu har jag inte tiden till det tyvärr. Dessutom kommer de troligtvis bli något dyrare vid ett senare tillfälle. Mönstret tänker jag behålla för mig själv ett tag till, har nämligen inte bestämt mig för vad jag vill göra med det ännu.


Nåldynor (produktbeskrivning) garn: Svarta Fåret Tilda multi 50% bomull/50%akryl


Nåldynorna kostar för närvarande 150:- styck och då ingår frakt i vadderad påse samt 1 markör/berlock (se bild längre ner på markörerna/berlockerna)


 1. Orange (orange knappar) SÅLD, min egen
 2. Rosa (gröna knappar) SÅLD
 3. Blå (blåa knappar)
 4. Rödlila/rosa (rosa knappar)

Själva armbandet har jag krokat för att ge bättre stabilitet samt hålla formen bättre, det finns 4 möjliga ställen att knäppa ihop armbandet så att den ska passa till alla med en minsta storlek på 16 cm i omkrets och den största storleken på ca 20 cm. Bredd 4 cm, längd 21 cm

Dynan har i botten en platta i ett gummiliknande material för att ge stabilitet samt göra det nästintill omöjligt att sticka nålarna igenom dynan och därmed skada sig själv. Längs med botten har jag virkat ett varv med krabbmaskor (baklängesmaskor) som dekoration. Dynan är stoppad hårt med vadd. Bredd 5,5 cm, höjd 3,5 cm(Klicka på bilden för att se den större)


Till varje dyna ingår även en markör/berlock. Användes till exempel som markör i din virkning/stickning eller som dekoration i armband/halsband/örhänge/väskan/mobilen/nyckelknippan eller precis var som helst :) Berlocken består av ett hänge som fästs i en liten karbinhake med en bindring. Detta gör den lätt att lossa och haka fast på olika ställen. Priset för markören/berlocken är 5:- ifall man vill ha fler än en, vilket precis täcker materialkostnaden för dem. Vill du beställa enbart markör/berlock utan nåldyna går även det bra, då tillkommer frakt på 6-12:- beroende på antalet markörer/berlocker du vill ha. Vill du specialdesigna din markör/berlock med pärlor så går även detta bra, har pärlor i flera storlekar och färger samt i olika material. Pris: 10:-/styck.


Vid beställning vill jag veta följande: färg på nåldyna, antal markörer samt vilken/vilka du vill ha och din adress. Betalning görs till mitt konto eller via paypal inom 3 dagar (betalningsuppgifter mailas till dig när jag fått beställningen) Maila beställningen via kontaktformuläret här på bloggen eller direkt till min mail (pysselkiisen@live.se). Det är först till kvarn som gäller på nåldynorna! Markörer har jag en del av varje och kan snabbt göra fler. OBS! Har katter i hemmet så kan ej garantera till 100% att inga katthår kan medfölja i förpackningen.


post signature

2 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt bra idé med nåldynor på armen och snygga var de också. Tusen tack för vinsten förresten - det var ju en massa kul och bra saker. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken fiffig grej. Har du mönster till dessa?
  Kram

  SvaraRadera