15 aug. 2010

En dröm, nystart och tävling!Ny design på bloggen och lite nya krafter! Hoppas komma igång med mitt bloggande igen nu och att ni där ute som läser inte glömt bort mig :)

När jag var liten drömde jag om att bli advokat eller journalist, på fritiden skulle jag skriva böcker. Precis som många andra drömmar sen barndomen så har livet inte riktigt blivit så! Drömmen att få skriva en bok har dock legat kvar i bakhuvudet och en del har pockat på om att jag borde ge ut en mönsterbok. Tanken om att få göra det har grott en hel del nu ett tag och kanske är det inte så dumt? Kanske är det så att virkare där ute behöver en mönsterbok till? Kanske är det rent av så att de vill ha en bok författad av mig?

Men tanken får gro lite till och en hel del mönster måste i så fall göras och hittas på, så än så länge är drömmen ganska långt borta.

Men jag tänkte leka lite med tanken tillsammans med er läsare och göra en tävling av det dessutom! Tävlingen är enkel och endast en lott per deltagare denna gång, följ instruktionerna nedan och va med du också!

Gör så här!
Svara på följande fråga: vad skulle du vilja se i en mönster/amigurumi-bok?
Det kan gälla precis vad som helst, allt från vilken typ av mönster till guider, tips och ideér. Spåna fritt kring vad som skulle kunna finnas med!

Vem vinner?
Alla som deltar är med i ett lotteri där 10 stycken vinner valfritt mönster från mig! Dessutom delar jag ut ett hemligt pris till det bästa svaret/tipset, kan avslöja att det hemliga paketet bland annat kommer att innehålla mitt favoritgarn Tilda!

Tävlingen avslutas den siste augusti vid midnatt och vinnarna presenteras här på bloggen dagen efter. OBS! se till att ni meddelar vilken mail ni har ifall ni kommenterar anonymt eller inte har en blogg som jag kan kontakta er via om ni vinner.

Ni får väldigt gärna använda bilden högst upp för att göra lite reklam för tävlingen på era bloggar!

32 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna se mönster på en collie. Mönster på hundar i massor finns det att hitta, men det går inte att hitta något på ett som liknar en collie.

  Lotta
  lois_lane66@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Ett grundmönster på en docka ca 20 cm hög, och så 5 förslag på olika utseenden på henne. F.ex kort hår, långt hår, olika kläder och smådetaljer. Kanske ska hon ut och resa och behöver en resväska, promenera eller rida.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du har så bra mönster redan.
  Men ett mönster på något Japan inspererat
  vore kul( Samuraj, bonsai,Manekineko katt)

  nassepower@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Skulle kanske vilja ha mönster med söta så amigurumisar med många olika accesoarer och annat roligt.
  Fint att du har börjat blogga igen :)

  Kramis Petrisen

  SvaraRadera
 5. Jag skulle absolut köpa en bok av dig, du har jättefina mönster! =)
  Mina förslag är en bok med lite mer avancerade amisar, inte bara basic så att säga. Sedan gillar jag när det är fina bilder på resultaten, tillsammans med klara beskrivningar =)
  Lycka till!
  *kram*

  SvaraRadera
 6. Det hade varit kul med ett mönster på en stor (eller liten) docka som det finns lite olika mönster till kläder, tex jeans, kjol, klänning, linne mm.
  Och lite tips på hur man kan göra hår och andra saker tex kläder till amigurumi.

  Julia
  virktokig97@spray.se

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag skulle vilja se något mer mönster på en blomma, som med ditt orkidémönster. Kanske en pelargon..? Eller nåt annat. Tycker det e häftigt, och så finns det inte så många såna mönster. Kram

  SvaraRadera
 8. Det finns ganska många väldigt fina mönsterböcker nu, och en till kommer absolut vara rätt! =)
  För egen del känner jag att det skulle vara roligt med en lite mer avancerad bok; mer avancerade figurer alt med mer tillbehör. Väldigt gärna japan-inspirerat (dina japanskor är rena drömmen), och gärna med lite mer avancerad teknik. En tanke som kom just nu var också tips på hur man gör egna lite mer avancerade figurer än "bara" de traditionella.
  Härligt att du mår bättre och är tillbaka i "Bloggland" =) ♥♥♥

  SvaraRadera
 9. Älskade vän, vad du har varit saknad här och vilken underbar morgon att vakna till med att hitta ett inlägg av dig. ;)

  Mitt förslag är en cairnterrier. Min kan vara modell om du vill :)

  kramkram

  SvaraRadera
 10. Välkommen tillbaka! Du har varit saknad och jag vet att ingen har glömt dig!
  Kul med en tävling igen =) Jag vill vara med! Saknar mönster på en Nova scotia duck tolling retreiver, kallas även tollare. Det finns många mönster på olika hundar men aldrig på min lilla vovve =)
  Har självklart också länkat i bloggen.
  Ha de bra nu, vännen!
  Kramis/Rita

  SvaraRadera
 11. Hej, kul att du är tillbaka.

  Jag skulle gärna vilja ha ett mönster på Jesus krubban eller vad det nu kallas för, tänk så fint med alla dessa historiska människor och djuren som barnen kan leka med utan att de går sönder.

  SvaraRadera
 12. Jag skulle vilja ha ett mönster på orientalisk drake.

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jaa, hundar är ju populärt, men hur ska man få med alla som folk vill ha?:P själv skulel jag vilja ha ett mönster till en fransk bulldog:P

  Men annars skulle det vara kul med en bok och bakverk och mat, eller kanske lite mer avancerade amisar med något specifikt tema. Eller varför inte en bok med accecoarer, eller blommor, dockor eller Mumin, starwars eller barbapappa, fast de kanske man måste förhandla fram mönsterskydd för... jaa, finns mycke ideér, fortsätt fundera:) kram

  SvaraRadera
 14. En gam .. en stor gam !!!!

  yepp you know me

  SvaraRadera
 15. Jag skulle tycka det var kul med en docka eller annan figur (t ex djur) med kläder till som ett barn kan klä av och på (och leka med).
  (Och skulle du göra mönster på en tollare så hojta till så köper jag ögonabums, för jag har också en sådan hund.)
  Småkryp (typ nyckelpigor, skalbaggar) är kul att kunna göra när man har lite garn och lite tid över. Och en snigel vore fint :-)

  SvaraRadera
 16. Jag skulle som så många andra se mönster på en docka med olika accessoarer til. Fler blommor är alltid bra. Gärna något svårt så man har nåt att bita i, en riktig utmaning. =O)

  SvaraRadera
 17. Djur verkar ju vara väldigt populärt, men jag skulle vilja se ett mönster till ett hus (!) eftersom jag kört helt fast i mitt skapande av ett hus till svärmors tomtar... Ett dockhus eller tittskåp - virkat - vore väldigt intressant därför..

  SvaraRadera
 18. Jag är helt frälst i fjärilar, så jag skulle gänra vilja ha en stor fjäril, gärna så den hänger i ett fönster eller dylikt! =)

  Gärna lite avancerad teknik, med mycket pärlor, och glitter! Så den verkligen drar uppmärksamheten till sig!

  Ett annat roligt projekt, jenkebilar! De är alltid uppskattade, det finns alltid någon i närheten som uppskattar en fin "gamal" bil! =)

  SvaraRadera
 19. Jag skulle gärna se mönster på välkända barndomsfigurer, typ Karlsson på taket, Herr Nilsson, Bamse osv. Sen så skulle det vara kul med tips på hur man bäst monterar sina figurer, snygga sömmar, vilka verktyg man behöver och andra praktiska tips.

  jeanette.lundstrom@yahoo.com

  SvaraRadera
 20. Du kanske kunde göra en lite svårare bok, till alla som virkar som vill ha lite utmaningar.

  Ett annat förslg är att man har mönster på kända figurer som Hello Kitty m.m.

  Det skulle också vara bra med en guide med olika garnsorter, vilket du tycker är bäst, sämst, vilket är bäst när man ska göra hår m.m.

  Tips på mönster du kan ha med: Marsvin, alien, nalle, glass, fågel, katt, ekorre, snigel, groda, ödla, får och igelkott.

  Hoppas att du gillar mina ideér! Jag har ingen blogg och min mail är fanny@sevrell.se.

  /Fanny

  SvaraRadera
 21. Oh vad kul att du är tillbaka!! Visst att det finns en del mönsterböcker ute nu men jag hade hellt klart köpt din för tycker du har ett litet annorlunda stuk på dina mönster,gillar skarpt dina geishor,troll o häst men nåt jag skulle vilja ha mönster på är dessa "enkla" kakor av alla de slag för det är så svårt att hitta bra mönster på typ cupcakes,prinsess,lussebulle osv det hade vart bra om de hade vart samlade tillsammans med dina lite mer avancerade mönster..hoppas på tur o stor kram till dej =)

  SvaraRadera
 22. Läste igenom dina kommentarer och läste då att hundar verkar vara poppis. Kan bara hålla med då jag oxå gärna vill ha mönster på en hund och då givetvis på en papillon, då jag har uppfödning på sådana. Det finns aldrig något på dem.
  Kul att du börja komma igång med bloggen igen.

  /Kelebeks kennel

  SvaraRadera
 23. Jag skulle vilja ha tips på hur man virkar olika former på huvuden, fötter osv som man sen kan kombinera ihop till egna små figurer. Sen är ju dina figurer aldrig fel, de är så fina!

  SvaraRadera
 24. Kul med tävling och jag vill vara med förstås!
  Föreslår dockor att ha i dockskåpet. En hel familj med mamma, pappa,barn och morfar, mormor,farmor,farfar osv.
  Massor med kläder och saker som dom behöver vid olika tillfällen.
  Även mattor, dukar, överkast, gardiner mm som behövs i dockskåpet.
  Det är mitt förslag.
  //BiZen

  SvaraRadera
 25. Barn gillar sagor och det gör även många vuxna. Mitt förslag är en hel scen med t.ex. Snövit och de sju dvärgarna, Askungen,muminvärlden( jag gillar särskilt Snusmumriken), osv./KerstinY

  gunnar_ydgren@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. haj, krokodil, roligt spöke, bilar och andra pojksaker.
  skulle oxå vilja ha en beskrivning på katten gustaf men då den är ett registrerat varumärke så går det nog inte att placera i en bok. inte heller någon av dom kända figurer andra kommentatorer har gett förslag på tyvärr. annars är det bra idér
  / joannabapari@hotmail.com

  SvaraRadera
 27. Vad roligt med en tävling och jag vill också vara med.
  Jag har förslag på några enklare mönster för de som inte virkat så länge kan använda. En virkad nalle eller docka eller kanske en liten tomte.
  Du har så mycket fina mönster och jag tror ett enkelt mönster skulle uppskattas. Det finns inga enkla mönster för nybörjare som man kan hitta någonstans.
  j-siv@spray.se

  SvaraRadera
 28. Jag älskar Smurfer. Jag skulle gärna vilja ha mönster på några olika Smurfer, och så vill jag vara med i din tävling.

  SvaraRadera
 29. Välkommen tillbaka.Du har saknats,var så säker.
  Det vore trevligt med mönster på olika sagofiurer.Du kanske kan få till en egen variant av tex en Disneyfigur.Sätta din egen prägel på figurena.Du vet säkert vad man får och inte får göra.

  SvaraRadera
 30. jag skulle vilja tipsa att du kunde göra virkade bebis mobiler å ha över sängen eller skötbord med olika figurer kanske figurer från filmen Cars eller prinsessor från Disney lycka till Maria

  SvaraRadera
 31. Kul med en tävling vill såklart gärna vara med och länkar hos mig.
  Jag skulle vilja se en bok med mat som går att dela och leka med på "riktigt". Tex en apelsin som kan skalas, en kyckling som kan styckas, ananas som kan delas i skivor osv. Sen dinosaurier kan man bara inte få för många av, åtminstone inte om man frågar mina killar.
  Kram på dig och Lycka till!!

  SvaraRadera
 32. Jag vill gärna vara med och tävlar om kitet. Jag har länkar till tävlingen på min blogg: linasliviord.blogspot.com
  Några möster som jag skulle tänka mig är Mumintrollen, barbapapa familjen (är tokig i barbafamiljen).

  Lina
  lina_goransson86@hotmail.com

  SvaraRadera