13 maj 2010

Ber om ursäkt...Bloggen har känts lite fattig på inlägg den sista tiden och jag vill att ni ska veta varför. Det är inte ofta jag skriver personliga saker här, helt enkelt för att jag vill hålla denna bloggen så positiv och glad som möjligt. Så ni som inte vill läsa ledsamheter får hoppa över detta inlägget bara :)

Ni som tittar in på min andra blogg vet om att jag har en kronisk sjukdom som heter fibromyalgi, vilket innebär kronisk smärta dygnet runt. Jag är alltså väldigt van vid att jag alltid har ont någonstans. Ovanpå detta har jag en ruptur (skada) på menisken i knät och smärtan därifrån är betydligt svårare att hantera. Jag har provat allt! Sjukgymnastik, avslappningsövningar, smärtstillande, TENS, massage, akupunktur... ja listan kan göras lång. Ingenting hjälper! Smärtan gör mig trött, yr och illamående. Jag t.o.m kräks pga att jag har så ont.

Men det värsta är ändå att jag inte får ordentligt med sömn, för utan sömnen fungerar jag mycket dåligt. I långa perioder kan jag gå med 4-5 timmars sömn per dygn och det förstör så mycket mer än jag någonsin kunnat ana. Att somna vid 4 för att sedan behöva gå upp kvart i sex för att ta sig till praktiken är många dagar helt omänskligt.. Förutom praktiken genom skolan samt skolarbete jobbar jag även extra på eniro för att på något sätt få vår ekonomi till att gå runt.

Den enda avkoppling jag känner att jag får är när jag kan sätta mig ner och virka några timmar. Tyvärr hinner jag inte virka så mycket under veckorna, därav att det endast blivit bloggat på helgerna den senaste tiden. Jag varken orkar eller hinner virka eller blogga om vardagarna.

Jag vill att ni ska veta vad bristen på inlägg beror på så ni inte tror att jag tappar sugen eller intresset för virkningen eller pyssel för den delen. Detta inlägg är dock inte något sätt för mig att samla sympatipoäng! Det är betydligt enklare att ringa mamma när jag tycker synd om mig själv och behöver få gråta ut :) Detta är helt enkelt som rubriken antyder en ursäkt från mig till er!

Den 21 maj blir det i alla fall operation för min del och jag hoppas att jag återhämtar mig snabbt och att operationen lyckas så att jag snart orkar blogga som vanligt igen :D Jag har ju "hela helgen på mig" att piggna till, måndagen därpå fortsätter ju praktiken som vanligt. Vårdcentralen ville nämligen inte stänga pga att jag skulle opereras, mycket osympatiskt eller hur? :D

Önska mig lycka till! Under tiden jobbar jag på projekt som är lite hemliga när jag orkar med och försöker blogga när tiden räcker till.

16 kommentarer:

 1. Hoppas allt går bra! Tyvärr är ju livet tufft ibland/ofta. Jag vet, för jag är själv sjukskriven, och har det tufft i perioder. Men det är tur att virkningen finns, för det hjälper en hel del. Alla underbara människor här ute i bloggvärlden ger också mycket glädje. Och mys mycket med katterna, det är fint! Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag har turen att vara "frisk och stark", och jag beundrar verkligen er mina medmänniskor som dagligen härdar ut smärta och krämpor av olika slag både på insidan och utsidan. Med ojämna mellanrum drabbas jag av lite ryggont, och då påminns jag. Det är lätt att ta livet för givet, helt enkelt.
  Var rädd om dig, vi väntar på dig. Lycka till med operationen, och gör som Fiff säger; gossa med kissarna!! ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. Har du testat glukosamin för knät? (bygger upp brosk och ledförslitningar) Från början så sålde hälsobranschen detta, men eftersom det fungerade FÖR bra så ville läkeindustrin klassa det som läkemedel och förbjöd hälsobranschen att sälja det (precis som vanligt). Så nu finns det ett liknande medel på recept, som läkemedelsindustrin står bakom. Inte lika bra, men bättre än ingenting. Dock har hälsobranschen mer inom området (utan biverkningar dessutom) så om du inte redan varit där, så tipsar jag dig starkt om att söka upp en Life-butik (som t.ex. har fortodol mot värk) och fråga om råd.

  Lycka med operationen! Håller tummarna att allt ska gå bra och att du återhämtar dig snabbt :)

  SvaraRadera
 4. Jag ska hålla mina tummar att allt går bra med din operation och att den når det mål du vill att den ska göra. Jag vet vad värk vill säga, men jag har inte lika mycken värk som du.
  Virkning har en läkande och lugnande effekt, så därför önskar jag lindring till dig. =o)

  SvaraRadera
 5. Önskar dig all lycka =) vet också hur det är tyvärr och skickar dig ett helt gäng med varma styrkekramar =)

  SvaraRadera
 6. Önskar dig lycka till med operationen!
  Är själv en fibrotjej som har handarbetet som största tröst! Har precis gått ur en jättejobbig smärtperiod och försöker nu ta igen det jag missat under de månader som varit... Det gäller att passa på för man vet ju aldrig när smärtan kommer tillbaks!?

  Så en stor kram till dig från en som vet hur det känns!

  SvaraRadera
 7. Kära du, Lycka till med allting och jag hoppas vi snart kan träffas och mysa med våra garner och virknålar. Saknar dig mycket ska du veta.

  Jag ska tänka på dig när du är på sjukhuset.

  kramkram

  SvaraRadera
 8. Önskar dig ett riktigt LYCKA TILL med operationen! Har en kompis om också har fibro...så jag ser på nära håll att det periodvis kan vara urjobbigt med den här sjukdomen. Tänker på dig!

  SvaraRadera
 9. Har ju oxå fibro och vet hurdant helvete rent ut sakt det kan va emellåt.Hoppas att operationen lyckas och att du slipper den biten sen.
  Du behöver inte alls be om ursäkt. Lycka till

  SvaraRadera
 10. Lycka till med operationen! Vi finns här och väntar. Skriv när du känner att du har ork och lust. En blogg får aldrig bli ett måste. Måsten har vi alla för många av ändå i vardagen.
  Kram

  SvaraRadera
 11. I detta fall kan jag faktiskt säga att jag vet hur det känns. jag har själv fibromyalgi och förstår din smärta. Tycker du är jätteduktig som orkar med praktik! jag har inte ens kommit så långt. har inte gjort något sedan studenten, är nu 23. skall dock ta steget i höst och börja en ordentlig utbildning då jag måste ta mig upp till skolan på mornarna. vi får se hur det går men med hjälp av sjukgymnastik och akupunktur och olika behandlingar har vardagen börjat fungera lite bättre...får se hur hösten blir! varma tankar till dig och kämpa på! behöver du prata om hur du har det så kan du alltid kontakta mig. Vi fibromyalgiker (?) måste hjälpa varandra! är inte alltid lätt att få folk att förstå denna sjukdom som "inte syns". Du har förresten fantastiska små figurer du gjort! har nyss börjat själv och är helt såld! de enda jag gör på dagarna tycker jag! ta hand om dig! kram / susanna

  SvaraRadera
 12. Håller tummarna att operationen ska gå bra, vännen! Kanske det kan bli liiiite lättare för dig i så fall. Jag känner med dig, har själv ständig värk. Beundrar dig att du orkar så mycket ändå! Var rädd om dig, min vän!
  Önskar dig allt gott!
  Många kramar/Rita

  SvaraRadera
 13. Håller tummar och tår att operationen blir bra och att du slipper ha så ont! Kramar!

  SvaraRadera
 14. Psst....du har nåt att hämta på min blogg =)

  Kram

  SvaraRadera
 15. Tänke rpå dig och hoppas att du ska få tillbaka all din ork snabbt! Förstår hur det är med för lite sömn, jag har en ovanlig åkomma som heter Restless legs, vilket innebär att du har typ "kramp" i hela din kropp, speciellt när du är trött, har druckit, hållit igång eller slappat, med andra ord alltid... Min sömn har precis gått tillbaka till normal, men jag kommer att få tugga tabletter i hela mitt liv...

  SvaraRadera
 16. Du behöver absolut inte be om ursäkt. Jag har själv psoriasis artrit, så jag vet vad du talar om när det kommer till ständig smärta och trötthet. Klart man ska få tala om det som är en del av ens liv.
  Sköt om dig - kram.

  SvaraRadera