19 apr. 2010

Tävlingsdags hos Kiisen!




Igår spräcktes 20.000-gränsen för antalet besökare på bloggen! Helt otroligt att så många tycker om att besöka min blogg :) Detta ska firas såklart och vad passar inte bättre än en tävling i samarbete med fantastiska TeFrossa? Jag har redan hunnit testa en hel del teér därifrån och hittills har jag älskat dem allihop! Har även provat smaksatt kaffe med nötcréme och tosca och jag kan verkliga rekommendera dem båda två.

Nu till tävlingen! Hela 3 priser kommer att delas ut:
1:a pris - Valfritt exklusivt te samt valfritt choklad från Divine
2:a pris - Valfritt te eller kaffe på 100g (max 35:-) samt valfritt choklad från Divine
Hemligt pris - Ett hemligt pris delas ut till bästa te/kaffeminne, vinnare utses av TeFrossa

Vinnare av 1:a samt 2:a pris utses genom lottdragning den 9 maj och tävlingen avslutas därmed den 8 maj klockan 23.59!

Gör så här om du vill vara med:
Gå in i TeFrossa's butik och titta runt, berätta vad du skulle vilja vinna i en kommentar till detta inlägget!

För en extra lott till dragningen samt chans till hemligt pris så berättar du även ditt mest roliga/mysiga/knäppa/sorgliga te- eller kaffeminne.

Vill du ha en vinstchans till så länkar du även till tävlingen med bilden ovan! (glöm inte att berätta att du länkat om du gjort det så jag inte missar denna extra lott i dragningen)

Har du ingen blogg så missa inte att meddela din email så att jag kan få kontakt med dig om du skulle vinna!

Jag önskar er allihop riktigt lycka till!


40 kommentarer:

  1. Hej Pysselkiisen! Vill gärna tävla! Har kollat Tefrossas hemsida, och jag vet precis vad jag skulle välja om jag vinner! FTO Samba, grönt te, för jag älskar grönt te, och teér som är ekologiska och har naturlig smak. Mitt bästa teminne är faktiskt när jag får sitta själv, uppskrupen i soffan med en kopp grönt te och en skorpa.. (asocialt, jag vet, men det e det bästa jag vet).
    Länkar också till tävlingen, så jag får extra chans att vinna! Kul med alla dina besökare!

    SvaraRadera
  2. Grattis till 20000 besökare!!Klart jag inte vill missa detta ,jag är sugen på valentines blend om jag hade vunnit första pris ,annars kaffet wienernougat o chokladen divine milk chocolate hearts.Hoppas på tur o länkar med bild!! Kraaam=)

    SvaraRadera
  3. Grattis, men jag förstår varför 20000 spräcktes! Underbar blogg som vanligt! =)

    Jag skulel gärna vilja smaka kaffet med smak av hallon& grädde! Älskar hallon och grädde, så kombinationen måste ju vara underbar! =) Eller om det är slut så roibers teet med smak av pepparkakor, väcker mysiga minnen (se nedan)!

    Mitt bästa minne av te är den dagen jag träffade min färstmans föräldrar första gången!
    Vi åkte hem till de en underbar kväll för jag skulle följa med min bästa kompis (innan vi blev tillsammas) och arbeta med han några dagar, praktiken på skolan blev fixad så den var hos hans pappa! Jag har inte varit så glad för te innan men min svmärmor älskar te och är en riktig tefrossare! =) Men iallfall vi skulel fika på kvällen och blyg som jag va på den tiden, vågade jag inte säga nej till te, utan valde ett rött roibers te. Teet va så där, men vilken kväll det blev. Efter att inte druckit något te överhuvudtaget slutade kvällen med em massa koppar! Och det bästa av allt, den natten konstaterade jag och min dåvarande bästa kompis (och nu, färtman)att vi fkatikst tyckte om varandra mer än kompisar och vi har hållt ihopa sedan dess, firade 5 år nu den 5 april! Och allt tack vare lite te med familjen och en underbar kväll, där vi blev fria och kom varandra mycket närmare än innan! =)

    SvaraRadera
  4. Glömde säga att jag också länkat på min blogg! Kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Jag skulle vilja vinna deras svarta te med hallon och grädde, det låter som något som skulle passa mig utmärkt!

    Ett av mina starkaste te-minnen är från min barndom. Min bästa väns familj hade som tradition att dricka yellow label med mycket mjölk och socker och äta popcorn till en film. Vi hade vart iväg och badat, det var rätt sent och på vägen hem överaskades vi av ett regnoväder. När vi kom hem till henne så var vi dyblöta och genomfrusna. Hennes mamma tappade upp ett varmt bad som vi fick krypa ner i, och så fick vi varsin skål med popcorn och en stor mugg te var och sen drog de in en liten tv så vi fick se på film vi med i badet. Låter kanske lite futtigt, men det var pur lycka och trygghet för en frusen åttaåring :)

    SvaraRadera
  6. Vilken kul tävling du har skapat. Jag älskar vitt te Skimmer från Tefross, handlar gärna te därifrån. Alla har varit suveräna!
    Mitt bästa minne med te är när jag studerade och på kvällarna stickade med en kompis, och vi drack litervis med te. Det var en underbar tid! Idag njuter jag med tankarna tillbaka dit emellanåt. Livet är gott!
    Susanne

    SvaraRadera
  7. Visst katten vill man vara med och vinna te från Tefrossa. så jag är med. Ska även fixa en länk strax.

    Du ville veta mitt starkaste teminne....

    Det är många år sen.
    Min syster och jag sitter i hennes lägenhet och dricker te. Vi pratar och pratar.
    Kanna efter kanna med te bryggs. När jag sen tar spårvagnen hem så känner jag att jag är så glad för att jag en syster som är äldre än mig. Tänk vad skoj vi kommer ha under de år som ligger framför oss.
    Tänker massa på det under tiden jag byter från spårvagn till buss.
    Hemma igen ringer jag till syrran och säger att jag är hemma. Detta var alltså 1991.
    Mobiltelefon var inte i allemansägo då. Tror inte det fanns en gång...

    Dagen efter så ringer min mor. Då har min älskade syster först med ambulans till sjukhuset i Linköping.
    På vägen dit skedde det som aldrig skulle hända. Hennes kropp sa ifrån.
    Hon hade leukemi....

    Detta är det starkaste minnet jag har av min älskade storasyster och tedrickning. Den kvällen ville vi inte skiljas. Det var på nått vis som vi kände på oss att något skulle hända...
    Den kvällen glömmer jag aldrig....

    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  8. Glömde ju...
    Mitt favorit kaffe är toska. Mina favorit teer är IDAS KAKA och KÖRSBÄRSVINTET.
    Kramen igen.

    SvaraRadera
  9. Usch det ryser i hela min kropp Synnöve när jag läser ditt inlägg...
    Jag vet att detta kanske inte hjälper, men jag förstår din känsla. Min smabo fick diagnis testikelcancer för någon månad sedan, så nu är det endast väntan som gäller för vår del...

    SvaraRadera
  10. Jag är kund hos Tefrossa som har underbara teer.Vad roligt med tävling så man kan vinna lite godsaker....
    Jag önskar mig Phoenix bird oolong exklusivt te och Divine mörk choklad hallon om jag vinner...
    Har provat många spännade teer från tefrossa och är alltid lika nöjd.
    Hoppas nu på en tevinst .....och lite smaskig choklad förstås.
    gustafsson.57@hotmail.com
    gustafsson.57@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Hej, och stort grattis till det stora antalet besökare på din blogg!Va roligt!
    Jag är jättegärna med i din fina tävling, och länkar förstås med bilden i min blogg.
    Skulle jag vinna önskar jag mig det gröna teet med citronmarängpaj-smak, samt Divine mörk choklad med hallon.
    Ett litet dråpligt te-minne.
    Några vänner var hembjudna hos mig på te.Olika lösteer samt tepåsar var framställda och var och en fick välja vad de ville dricka.Jag hällde upp vattnet i tekopparna. Teerna ville inte fälla ut sig och vi pratade om det kunde vara för gammalt, eller för svagt.Man kunde prova att ta lite mer i tekulan osv.Tills att någon upptäckte att tevattnet var kallt.Jag hade glömt värma upp det i tekokaren.Vi fick alla ett gott skratt då ingen av oss hade tänkt på att det inte ångade från tekopparna.
    Ha en fortsatt fin vecka och en härlig vår!
    /Kram Karin

    SvaraRadera
  12. Hej och grattis! Det jag skulle pröva är teet Hjärteslag, det låter helt underbart. Kaffesmak skulle jag välja Gingerbread, det låter spännade.

    Mitt minne är när jag och en kompis var på språkresa i England. Det var söndagste, uppdukat i fina vardagsrummet, som man inte fick besöka hur som helst, och fina duken på,
    Jag hade dille på att doppa och det var inte så fint. Det kunde bara sluta på ett sätt. Jag spiller ut teet på fina duken när jag skulle doppa dom söta sandwicharna. Ja,ja vi fick inte sitta där inne och dricka te någon mer gång på dom veckorna.
    Ha det bra! Kram Wibbe
    wibbe283@spray.se

    SvaraRadera
  13. Vill gärna vara med och om jag vann skulle jag nog vilja ha te'et Julknäkt/rooibos som för mig vorre något nytt och spännade då jag älskar både choklad och knäck, finns inte det så skulle jag välja gröna äpplen som också verkat gott o spännande :)

    Ett av minna roligaste te minnen måste ha utspelats i sommras då jag min mormor och mamma satt ute och drack te när min lilla get kom, då höll mamma på skämt fram sin kom och han tömde den, sedan ett par veckor senare hade hon glömt sin tekopp på en höbal när hon gått in och han hade fått syn på den så när jag kom låg han uppe på balen och sörplade te <3

    (Länkar givetvis)

    (Skulle man skriva vilken choklad man önskade också? Divine skulle bli mitt självklara val då mint och mörkchoklad alltid är njutbart gott till te'et )

    SvaraRadera
  14. Oj grattis till alla besökare!
    Jag skulle vilja vinna teet Älska och förlåta.

    Mitt lilla minne:

    Jag hade efter mycket om och men blivit övertalad att gå på dejt med en kille. Han skulle absolut bjuda mig på kaffe. Killen stegade fram och beställde en stor latte till mig men snacka om jag blev paff när han beställde en mugg varmt vatten till sig. Ur sin innerficka halade han sedan fram en egen te-påse. Förklaringen till detta var att han inte trodde att cafét hade hans favoritsmak, men så här i efterhand tror jag bara att han var snål.

    Hälsningar Pysselkatten.
    pysselkatten@kratos.se

    SvaraRadera
  15. Grattis till alla besökare - inte så konstigt att så många hittar hit! Det finns alltid nåt att inspireras av! Jag tyckte det var svårt att välja något i butiken, det fanns så mycket. Som nybliven tedrickare så skulle jag behöva några temuggar. Jag gillade de svartvita som fanns i några olika motiv. Men är också sugen på honung med lime och ceylonkanel! Måste jag välja blir det honungen. Minne vet jag inte om jag har men en lustig(?) historia i nutid. Jag har sedan 2004 jätteproblem med ett ben som lever ett eget liv. Muskel/nervspänningar gör att det "rör sig" och jag har ibland svårt att gå. Det är ingen av de kända muskel- eller nervsjukdomarna. Men ett tag trodde jag att det kunde vara blodcirkulationen och eftersom kaffe kan sätta fart på denna så avstod jag från kaffe ett tag - och belv märkbart bättre! Nu var det inget fel på cirkulationen men jag låter bli kaffe till 95 % och är bättre. Så jag dricker grönt eller rött te istället och har upptäkt att det är väldigt gott!
    Har länkat förstås!

    SvaraRadera
  16. Åh va många underbara téer det fanns där! Kommer definitivt säga till sambon att han borde köpa massor till mig därifrån.Haha.
    Men ska man behöva välja så väljer jag nog; Fujian milky oolong eller Hallon & Mint grönt te. Och givetvis mörk choklad med hallon ;).

    Mitt bästa téminne... Det kan nog inte begränsas till ett enda, då varje gång ett nytt tépaket öppnas så fylls jag av förväntan. Hela jag blir glad när jag hittar en ny spännande sort, och kan inte vänta tills jag kommer hem och får prova det!
    Men om man ska välja ett téminne, så blir det nog när jag och en nära vän satt på terassen och drack ett rabarber/grädd-té. Det var på sommaren och det började skymma, sköna sommarbrisar drog förbi, vi satt där med filtar och varsin stor kopp té och bara pratade.
    Helt underbart. :)

    Kram
    vanilla_birdie@hotmail.com

    SvaraRadera
  17. Stort grattis till 20 00 gränsen =o)
    Nu äntligen tog jag mig tid och gick in tefrossas sida, vad många olika härliga smaker. Svårt att bestämma sig, men föll för ett svart te som hette organic babaco papaya, vinner jag kaffe så skulle jag vilja smaka på hasselnötskaffe, färskmalet eller grönt te med smak av päron o grädde. Chokladen som gäller är divine 70% mörk choklad som hjärtan. För dem vill jag dela ut till alla i min familj.
    Te-minne har jag inget tydligt, men en länk till din tävling finns på min blogg

    SvaraRadera
  18. KAKBURK TÅRTAN digga jag. bakas mycket här och dricks tee men dåligt med förvaring.

    Här e länken till mitt inlägg
    http://darkbarbie.blogg.se/2010/may/vinn-hos-pysselkiisen-8-maj.html

    MITT tee minne.. jo jag var i polen för första gången och skulle hälsa på Michals alla släkt. (tyvärr lever inte michal längre). aldrig i mitt liv har jag druckit så mycket tee i mitt liv. typ 10 g om dagen. då jag kom hem till sverige sa jag att jag inte hade blod i mina vener längre utan tee ha ha ha ha

    chanette_s@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. Länkat på www.shopaholicans.blogg.se/tavlingar
    Jag kommer inte in på tefrossas sida just nu...

    Jag kommer ihåg när jag fick en tekopp utav min bror när jag skulle börja på folkhögskola. Han sa att dricka te var det enda man gjorde där...

    SvaraRadera
  20. Hej!
    Det är på min födelsedag du drar vinnarna så därför hoppas jag på en vinst. Jag dricker alltid te och mitt bästa teminne var när jag hittade mitt första mangote som jag tycker är bland de godaste.
    Kram EvaA

    SvaraRadera
  21. Jag vill vara med och har länkat här: http://sugar-sugarandspice.blogspot.com/2010/05/vinn-te-och-choklad.html
    Jag skulle vilja vinna Classic Paris, svart te och Divine Mjölkchoklad med hasselnötter.

    Trots att jag är tedrickare så kan jag inte peka ut något särskilt teminne, men jag kan berätta hur det kom sig att jag började dricka te. När det var dags att flytta hemifrån så köpte jag ett storpack tepåsar för att ha att bjuda kompisar på. Jag hade ännu inte lärt mig att dricka kaffe, och det har jag fortfarande inte gjort. Men det började bli tråkigt att bara dricka vatten eller saft när man var hemma hos någon. Till slut började jag använda de där tepåsarna och plötsligt var jag tedrickare.

    I början hade jag minst 2 sockerbitar i. Sedan lärde jag mig att ha mjölk i för jag tyckte det kändes skonsammare för magen. Sedan bytte jag sockret mot honung och slutligen vande jag mig av med det också. Nu dricker jag svart te med mjölk.

    Fortfarande får jag ibland frågan när jag ska bli vuxen och börja dricka kaffe, men om det hänger på det så kommer jag aldrig bli vuxen. :-)

    SvaraRadera
  22. Jag är med! Skulle vilja testa Organic Babaco Papaya, svart te exklusivt te :) Lät som en nice smak :)
    & Divine Mörk Choklad Mint .

    Mvh, Carita
    turkost@gmail.com.

    SvaraRadera
  23. Grattis till alla besökare och självfallet vill jag vara med(är bara lite sen i starten) :)

    Jag har länkat till tävlingen från min blogg och om jag vinner, är jag väldigt sugen på Classic Hot Cinnamon, Lust & Fägring(vitt) och (trotsandes allt vad laktosintolerans heter) Divine Hazelnut Milk Chocolate.

    SvaraRadera
  24. Jag är med!

    Vinner jag önskar jag:
    Pomegranate Oolong, oolongte & Divine Mjölkchoklad med hasselnötter

    Har länkat:
    http://care69.blogspot.com/2010/05/8-maj-vinn-te-och-choklad.html

    Bästa minnet är väl ändå när jag efter flera månaders frånvaro av kaffedrickande pga graviditet, (kunde inte med kaffe då) när jag fick en ljuvlig kopp ihop med smörgås på förlossningen.

    SvaraRadera
  25. Hej! Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha deras rooibos te med grape o ingefära och Divine Mörk Choklad Frukt & Nöt :D Mitt bästa teminne är nog när vi hade varit ute på en lång aoch kall segling och verkligen frös. Då vi kom in till land hade mamma gjort chaite till oss. Man kände nästan hur värmen rann ner i kroppen på en!

    // gillandoz@hotmail.com

    SvaraRadera
  26. Tefavoriten är En Sprucken Rosa Tekopp, rooiboste. Vilket underbart namn! Favoritchokladen måste vara Divine Mörk Choklad Frukt & Nöt. Blir det kaffe testar jag gärna Päron & cognac. MUMS!

    Jag länkar hos mig;

    http://evamar.blogg.se/2010/may/te-med-mera-8-maj.html

    SvaraRadera
  27. Jag är gärna med och tävlar. Jag älskar tefrossa!!! Min favorit är polkahonung. Låter gudomligt gott!!!

    SvaraRadera
  28. Grattis till 20000 besökare :)
    Är gärna med i din tävling!
    Fastnade för "lugn och ro" örtte, låter jättegott!

    Maria Ö/
    hatti_fnatti@hotmail.com

    SvaraRadera
  29. Känner att jag är ute i "elfte timmen" men jag vill såå gärna vara med och tävla. En länk med bild finns på min blogg. En favorit hos Tefrossa är grönt te, Päron & Grädde. Min dotter tycker att det smakar som isglassen Piggelin. Sen skulle det var gott med Divine Mörk Choklad Frukt & Nöt.

    Här kommer ett tokigt minne. När jag nyligen träffat min nuvarande make, skulle jag bjuda på kaffe. Vi satt i soffan och det var så nytt, lite generat, pirrigt, ja ni vet...då går plötsligt hans kaffemugg sönder. Han sitter med örat i handen och själva muggen och kaffet i knät. Tur att han inte brände sig...men guu så pinsamt. Jag trodde aldrig han skulla komma tillbaka men nu är vi gifta sen många år.

    Trevlig helg!
    Regina

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  31. Teälskare som jag är så kan jag förstås inte hålla tassarna borta. :)

    Länkar gör jag så gärna för en extra chans.

    Jag har ett teminne från Egypten, har varit där flera gånger men det finns ett tillfälle jag minns alldeles extra, första gången jag smakade på hibiskuste.
    Vi åkte på ökensafari till en liten beduinby. Efter en skumpig och lite läskig färd i jeep genom öknen kom vi till slut fram där vi fick sätta oss i ett skyddande tält och ta det lugnt en stund. Allt var så nytt och spännande och lite nervöst inför kamelridningen som väntade (hua läskiga djur). Medan vi satt där och kopplade av serverades det te. "Åhh, vad gott det ska bli" tänkte jag... så mysigt att sitta där med en miniatyrkopp te och småprata med vänner. Hibiskuste var det som serverades, som så ofta i Egypten. Kan tillägga att det inte smakade något vidare men det var verkligen en kopp te att minnas. Minns fortfarande den härliga stämningen. :)

    Håller tummarna för att jag ska få fylla på här hemma med lite nytt gott te. Rött och grönt te går det mest av här just nu då jag är gravid och försöker dricka mindre av det svarta. Rooibos Chai eller Rooibos Rabarber & Grädde låter riktigt smaskigt. Kaffe dricker jag inte alls så där har jag svårt att välja något.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  32. Polkahonung låter supergott!
    Mitt minne av att dricka gott the är från Turkiet ;-) Där dricker man the i rätt många affärer när man ska handla..Slår sig ner på en stol och dricker the..Ha ha..Tänk om det var så här i Sverige också!!
    Hoppas på tur i din tävling.Länkar hit...
    Mvh Maggan

    SvaraRadera
  33. Detta the skulle jag gärna smaka Rooibos Marzipan..Älskar Marzipan..
    Mitt mysigaste minne är när jag träffade min kvinna i livet, vi drack the och åt scones väldigt ofta då..Tända ljus..Mys i soffan.

    Mvh Yogi

    sandberghakan@hotmail.com

    SvaraRadera
  34. vilken kulig tävling :)
    om jag skulle vinna så skulle jag önska mej valentines blend. för att dricka te med min älskling som heter valentine :)
    och chokladen skulle jag välja mörk mintchoklad :) älskar den chokladen...
    här är min länk så jag får en xtra lott :
    http://johannaspratstund.blogg.se/tavlingsbloggen/2010/may/te-choklad.html#comment

    SvaraRadera
  35. Hej!
    Perfekt tävling för oss te-människor :)
    Jag skulle heltst vilja testa Valentines Blend, svart te. Tycker att te smaksatt med choklad är en rolig blandning.

    SvaraRadera
  36. Jag skulle vilja testa "White Christmas, vitt te" perfekt till julen när man firar den med släkten.. ;P

    bloodsband@live.se

    SvaraRadera
  37. Jag önskar chans att vinna Divine Milk Chocolate Hearts och Organic Babaco Papaya, svart te.

    Minne: Jag dricker egentligen inte kaffe, men vid ett bröllop i Jordanien hörde det till. Kaffet severades i en handfull små koppar och så fort man druckit upp gick koppen vidare till nästa gäst!

    SvaraRadera
  38. Jordgubb & Champagne, grönt te samt Divine Dark chocolate hearts! Vilket mysigt och mumsigt pris det skulle vara!

    Mitt bästa teminne är nog när vi var i turkiet för 7 år sedan. Där skulle det ju drickas äppelte så fort man skulle handla något och diskutera priser. Jag och maken fick varsin kopp med te som var så varmt så man knappt kunde hålla i koppen. Barnen fick även dom varsin kopp. Äldste sonen, då elva år, tog sin kopp och innan vi hann ens dra efter andan för att stoppa honom hade han svept hela innehållet i koppen. Högre makter tillbads eftersom vi var säkra på att ungen skållat hela halsen. Men, han bara log och sa tack, det var gott. Det visade sig att ungarna fått kallt te.......

    SvaraRadera
  39. Åhh, en helt underbart perfekt tävling för mig. :D Är ju både en te-, kaffe- och chokladälskare av stora mått. Kan helt enkelt inte välja vilket som är bäst av dessa ljuva ting, det beror liksom på sinnesstämning och tillfälle! :D
    vad är godare än en kopp nybryggt kaffe på morgonen, eller ett lugnande rooibos chai-te på kvällen, eller en bit riktigt fin, mörk choklad efter middagen?

    Måste jag välja en favorit blir det dock chokladen "NewTree Cocoon Mjölkchoklad Kanel" - tydligen smaksatt med sojaböngroddar och blodtryckssänkande kanel. Vilket väl kan få en att inbilla sig att det är liiite nyttigare än vanligt ;D Bland teerna finner jag också "Gult champagne-te" intressant. Har aldrig testat gult te och det låter riktigt spännande!!

    Ett intressant minne då? Hm, det får nog bli att jag helt plötsligt under graviditeten slutade vara kaffesugen. Resulterade i både chock, förvirring och en stilla glädje; för det kändes ju trots allt bra att för en gångs skulle rena kroppen från koffein en smula. Hehe. (Nu har jag dock fått tillbaka suget efter kaffe, vilket är rätt passande med tanke på alla tidiga, trötta mornar som spädbarnsförälder...)

    Har förstås länkat: http://tovis88.wordpress.com/2010/05/05/skont
    och håller alla tummar och tår!!

    ectricgirl@yahoo.se

    SvaraRadera
  40. Hejsan!

    Vilken skoj tävling och grattis till alla besökare :-).

    Skulle gärna testa Classic Hot Cinnamon, svart te - det låter ljuvligt!
    Skulle jag vinna kaffe provar jag gärna "Buena Vista", det ekologiska kaffet.
    Är sådan chokladoman att jag inte kan bestämma mig, haha.

    Mitt finaste teminne är när jag drack kvällste för första gången tillsammans med min blivande man för 7 år sedan. Numer dricker vi te varje kväll tillsammans...

    Mvh. Kicki
    kicki_m1@hotmail.com

    SvaraRadera