20 okt. 2009

Halloween och Jul närmar sig!

Redan kan man skymta julsaker lite här och där i affärerna och en del julbloggar börjar ploppa upp som svampar lite varstans. Även jag har haft lite höst/jul-stämning de senaste veckorna och virkat en del smått och gott i detta tema. Små saker som blir perfekt att pynta hemmet med eller ge bort i julklapp :D Som vanligt är det inte mästerfotografen som varit framme och fotat men ni får i alla fall se vad jag pysslat den sista tiden :)


Fem små pumpor! Mönstret är superenkelt och roligt att virka. Det går dessutom otroligt snabbt, vilket passar mig perfekt :D Kanske passar till middagsdukningen nu under Halloween eller kanske gåbort-present? Virka dina egna pumpor --> mönstret!


Luvnissarna är väl helt underbara!? Hittade en liten grön luvnisse till när jag väl fotat så han fick tyvärr inte va med, men jag lovade att nämna honom i alla fall ;) Med virknål 4 mm så blev de ca 9 cm höga, vilket jag tyckte var rätt lagom. Kan hängas i granen eller vart man nu vill ha dem :) Mormor har beställt 6 stycken till sina ljusstakar t.ex. Mönstret är enkelt och snabbvirkat och det är Fröken Elsa som gjort det. Kolla in mönstret här!


Ännu ett alster från Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi". Gisses vad jag längtar till bok nr 2 kommer ut! Ni har säkert sett denna lilla häxa hos andra bloggare, hon har blivit ganska vanligt har jag sett :D men åh så söt hon är! Gjorde dessutom en hel hög med minipumpor till henne så hon är riktigt glad :)

Ett dussin juläpplen kommer lastat! Eller ja, nästan ett dussin i alla fall ;) De är stora som en femkrona i omkrets ungefär och mönstret är mitt egna :D Mormor har såklart redan sex stycken äpplen hängande i sina ljusstakar, det är dessa hon ska byta ut mot luvnissar när julen närmar sig har hon tänkt :D

Det var allt juligt från mig för denna gången, men vill ni ha mer jul så föreslår jag att ni håller koll på Humlan Huldas nya blogg: Huldas Jul!

4 kommentarer:

 1. Vad du hinner mycket, jag har mycket tid till att virka men det känns som att jag inte blir klar med nått jag vill göra :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiska saker. Varför tycker man alla andras saker är finare än ens egna?? Ses vi på lovet??

  kramkram

  SvaraRadera
 3. Tack, vad gullig du är som nämner min blogg :-) vad glad jag blir! :-D

  SvaraRadera