6 nov. 2010

Ärlighet varar längst, eller?

Vad vore en blogg utan läsarnas kommentarer? Det är dem som gör mig motiverad och inspirerad att fortsätta blogga. Alla verkar dock inte ha den uppfattningen.

Många bloggare väljer att förhandsgranska sina kommentarer innan de publiceras på bloggen. Naiv och blåögd som jag är har jag bestämt trott att detta är för att man inte vill missa att läsa någon kommentar. Vilket ju är lätt hänt om någon kommenterar äldre inlägg. Tydligen finns det de bloggare som satt i system att plocka bort kommentarer som de inte gillar eller som har någon som helst kritik i sig. Men är det inte det kommentarerna är till för?

För mig personligen känns det oärligt att inte redovisa alla kommentarer. Vad är bloggaren rädd för? Tappa läsare? Att läsarna får veta saker om bloggaren som kan anses vara mindre bra? Eller är man kanske rädd för att läsarna får en bild av bloggaren som inte är så perfekt som man vill utge sig för att vara? Eller klarar man helt enkelt inte av att bemöta kritik?

Det finns enbart två anledningar som skulle få mig att ta bort en kommentar från en läsare; 1, läsaren ber mig göra det av någon anledning. 2, kommentaren är rasistisk, sexuell eller direkt hotfull.

Jag står för det jag skriver och tycker och om någon vill kritisera mig för det så är det ok, alla kan inte tycka lika och jag bemöter gladeligen ev kritik.

Vad tycker ni? Är det ärligt eller oärligt att rensa bland kommentarer? Skriv gärna vad ni tycker och rösta i undersökningen till höger!

Vill även berätta att virknålen glöder som bara den här hemma! Har så många beställningar som ska vara klara till 1:a advent att jag knappt har tid till något annat än virkningen, haha. Sen blir det en hel del mjuka julklappar också i år så kanske jag är så trött på garn innan julen att jag slänger bort det som blir över.. Hmm, nej det är väl iofs inte särskilt troligt! Bilder kommer efterhand som jag blir klar!


15 kommentarer:

 1. Själv så förhandgranskar jag mina kommentarer för att jag inte vill missa någon. Jag skulle inte välja att inte godkänna en kommentar bara för att det är kritik i den. Utan kritik utvecklas man ju inte heller...

  SvaraRadera
 2. Jag förhandsgranskar inte mina kommentarer, men jag får ett mail när jag har fått en ny, så jag inte missar det. Jag har tagit bort en kommentar under mitt bloggande, och det är en såndär kommentar som är någon skräppost-variant. Annars, nej, jag tror inte jag skulle plocka bort en kommentar annat än av den anledningen att det är stötande, eller att det är skräppost.

  SvaraRadera
 3. Tror absolut på att "ärlighet varar längst"! Och att det "generellt" är fel att inte publicera alla kommentarer. För egen del förhandsgranskar jag för att undvika att missa någons kommentar. Ibland kan det ju finnas någon som kräver ett svar....och ¨då är det ju synd om man missat den och upplevs nonchalant för den som skrivit kommentaren. =)

  Men samtidigt är det väl så att det finns nog "inga regler utan undantag".....
  Får känslan av att du kanske syftar på någon speciell händelse....? Eftersom jag inte känner till denna ev. händelse kan jag heller inte döma "rätt eller fel" av den som kanske medvetet tagit bort någons kommentar.
  Om nu detta har skett så skulle nog jag tänka att det får stå för den personen....alla är vi ju olika i tanke och handling -både i verkliga livet och i den sk. "bloggvärlden"....Kanske den personen t.o.m. gjort det av misstag?...Tryckt på fel knapp?....Eller totalt missat den?)

  Svårt att ändra på andra....Nä, huvudsaken att man själv försöker göra "rätt" i olika situationer....för det är det enda man kan styra över ;)....Fast själv upplever jag att t.o.m. DET kan vara svårt i bland! Det jag först tyckte eller gjorde kändes så rätt JUST DÅ!....men senare inser jag att det var ju helt fel! ;) =D

  Om det är någon specifik bloggare som irriterar dig så kanske en lösning kan vara att försöka maila den personen och försöka reda ut saken den vägen?
  Nä, nu ska jag sluta svämma över ditt kommentarsfält! =)

  Önskar trevlig kväll till dig!

  PS. Vet du! Dina "julpakets-figurer" och Isprinsessan är helt underbara! Fattar inte hur ni mönsterskpare gör för att hålla reda på alla maskor...och dessutom får till ett begripligt mönster för andra :)

  SvaraRadera
 4. Jag gör som Fiff, det är lätt att missa en kommentar till ett äldre inlägg annars och det vill jag inte =)
  Har ännu aldrig behövt rensa bort någon kommentar, men skulle jag göra det vore det av samma anledningar som ni anger, att det är stötande av något skäl eller ren skräppost. Lite kritik får man väl tåla, det kan man ju rent av växa av, och är den inte konstruktivt framförd så faller tillbaka på den som skrivit den ändå tycker jag...

  SvaraRadera
 5. Jag är en sån där som förhandsgranskar och har faktiskt "tagit bort" två kommentarer. Båda dessa pga att de avslöjade privata saker som jag inte vill skal finnas i min blogg. Och jag mailade båa personerna & förklarade varför jag inte släppte igenom dem. Dock har jag kvar dem, så jag själv kan kika på dem, för jag gillar dem liksom ;)

  Dock vet jag vissa bloggare som helt sorterar bort vissa typer av kommentarer och detta blir trist tycker jag i längden. Kan man inte stå för att vissa är kritiska till nåt man skrivit om kanske man inte skall blogga i ämnet?

  SvaraRadera
 6. Håller med om att inga kommentarer = ingen blogg. Tyvärr har jag inte så många kommentarer, men har därför inte heller fått några mindre trevliga och känt ett behov av att rensa. Jag förhandsgranskra mina enbart för att inte missa någon. :)

  Vet inte riktigt vad jag tycker om att rensa i kommentarerna. Om t ex någon skulle skriva att jag var ful på en bild skulle inte jag vilja ge plats åt den kommentaren i bloggen. Om kritiken däremot är mer konstruktiv kan det väl vara kul. Är lite splittrad.

  Bra ämne att ta upp iallafall. :)

  SvaraRadera
 7. Svar Suadda: Du har rätt i att jag syftar på en specifik bloggare men det är tyvärr inget misstag från dennes sida med bortrensning av kommentarer. Har skett vid flera tillfällen och jag har även hört samma sak från andra. Tycker det är tråkigt men vill ju inte gärna "outa" någon heller eftersom jag anser att alla har rätt att få bilda sin egen uppfattning.

  Roligt att det blir lite diskussion av det! Hoppas på fler intressanta synpunkter.

  SvaraRadera
 8. Hej Jag är också en som tittar på kommentarerna innan jag publicera, men det är bara för jag inte ska tappa bort någon. Bloggar man måste man väl tåla kritik, tycker jag. =O)

  SvaraRadera
 9. Jag har ett filter på mina kommentarer så att första gången någon skriver en kommentar så måste jag godkänna den. Sedan är det fritt fram för den personen att fortsätta kommentera. Detta för att slippa alla spamkommentarer.

  SvaraRadera
 10. Jag använder granskning efter att jag fått porr-sidor av någon på andra sidan jorden.Har aldrig fått kommentarer som varit dåliga.
  Har missat din isprinsessa,så fin den är.

  SvaraRadera
 11. Jag har ingen förhandsgranskning och missar säkert en del kommentarer. Något jag däremot lyckats med är att ta bort en kommentar av misstag från en av mina favoritkommantatörer och det var inte roligt. Kändes ju som om jag dissade henne totalt. Håller med tidigare skrivare. Är man ute och bloggar får man ta ris och ros men aldrig kränkningar.

  SvaraRadera
 12. Jag har förhandgranskning för att inte missa er! ;) Under dessa två år som bloggare har jag aldrig fått en "negativ" kommentar och det är jag iofs glad för... Jag skulle självklart släppa igenom det om jag fick någon men jag tror på karma ;) Om man ger kärlek och positiv energi får man nog tillbaks det oxå! Kraaaam

  jag tycker du har en underbar blogg!!!!!

  SvaraRadera
 13. Jag förhandsgranskar inte, men om jag skulle börja få väldigt konstiga kommentarer av någon som bara vill förstöra skulle jag kanske göra det.
  Tack för att du gav en kommentar angående Baby Converse på min blogg, jag letade faktiskt efter mönster på svenska när jag skulle virka, men lyckades missa ditt. Jättebra att läsa din översättning, för det är mycket jag inte förstår i den engelska versionen, bl.a storleken på virknålarna.
  Tycker också att du har en underbar blogg, och fantastiska figurer!

  SvaraRadera
 14. Jag förhandsgranskar inte, men jag får ett mail varje gång nån lämnar en kommentar. Så jag missar inga. Jag är inte rädd för vad som kommenteras plus eller minus, jag har inget att skämmas för. Men om det skulle komma enbart reklam (typ nån okänd skriver att jag ska kika in på en viss blogg och inget mer) eller sex, våld osv DÅ kommer jag att ta bort dem, för det hör inte hemma på en vanlig blogg, tycker jag. Men reklam för tävlingar mm välkomnas =)
  Ha det bra! Ser framemot bilder på dina nya altser =)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jag gör precis som Rita här ovan, granskar inte, men får automatiskt ett mail för varje kommentar, så att jag inte missar. Min blogg är inte så flitigt kommenterad och jag har aldrig känt behovet att ta bort något. Men, självfallet, skulle jag få en direkt kränkande kommentar, kanske jag inte skulle låta den vara kvar. Kritik, både positiv och negativ, är väl en av de absoluta fördelarna med bloggandet annars? Man vill ju gärna få reaktioner på det man gör/skriver.

  Kram!

  SvaraRadera