26 apr. 2010

Nytt mönster! Familjen Troll
Familjen troll har äntligen tagit sig upp ur sitt vinterbonade gryt och möter våren med en ny familjemedlem!

Det har verkligen varit roligt att skapa denna lilla trio och jag hoppas att mönstret kommer att ge många andra möjligheten att göra sina egna små troll. Inspirationen till trion kommer faktiskt inte från mig själv denna gång utan från en kär virkvän som precis som jag själv letat länge efter ett mönster till troll. När hon inte hittade något så frågade hon mig om jag visste var ett sådant mönster kunde finnas. Eftersom jag själv också hade letat efter ett trollmönster så visste jag att ett sådant inte verkade finnas, så varför inte göra ett själv?

Mamma har sedan många många år samlat på norska skogstroll och det är dem jag försökt utgå lite ifrån i mitt skapande. Jag har använt Drops Safran samt Svarta Fårets Tilda, virknålarna är 3 mm och 2,5 mm. Lägg märke till de små detaljerna som nappen i babyns mun, ringarna i öronen samt pappans näsa, blommorna på mamma trolls klänning och broderierna på pappa trolls hängslebyxor! Alla tre har dessutom en härlig svans även om det är lite svårt att se på bilden :)

Är någon sugen på att skaffa sig en egen trollfamilj så mönstret nu till försäljning här på bloggen för 35:- samt på tradera med utropspris på 1:- Mönstret ska även översättas till engelska och läggas ut på etsy och ebay så fort jag hinner.

Trollfamiljen kommer dessutom att vara mitt bidrag i månadens amigurumi på amigurumi iFokus så håll tummarna för att jag vinner hem lite garn :D11 kommentarer:

 1. fy vad du e duktig på att utveckla egna mönster,
  hoppas själv på att inom en framtid även kunna göra egna mönster min dit är de nog lång tid kvar :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Tänkte höra med dig om du hade lust att träffas på onsdag efter kl: 15.00 inne i stan? Är på möte dessvärre innan så jag kan inte tidigare. Men lilla Elisabeth är med ;)

  SvaraRadera
 3. Trollen blev helt fantastiska gumman. Och då är jag ju ett riktigt trollfans som du vet. Med alla mina samlade troll.
  Kram mamma

  SvaraRadera
 4. Helt underbara!!!! vad svärmor kommer att bli glad när hon får denna underbara familj av mig...

  Du är bara bäst... <3

  kram kram

  SvaraRadera
 5. Vilken söt bäbis :D De andra med såklart ^^

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar familj du skapat, du är jätteduktig på att göra egna mönster, heja gör fler.

  SvaraRadera
 7. Dom är jättefina, och alla dom små detaljerna

  SvaraRadera
 8. Tack för din omdöme, satt lite i kväll och virkade på den andra, har fått tabletter nu mot inflammation, så när dom börjar verka så....=o)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag är tacksam för att du inte sprider dessa uppgifter vidare.
  Gå in på min blogg och klicka på; "Kom till mitt lösenordsskyddat inlägg"
  Ange därefter Användarnamn; Gast
  Och lösenord; netgear

  Varma hälsningar
  Saannis
  http://www.metrobloggen.se/saanniscarlos3

  SvaraRadera
 10. Jättefina troll! Jag har själv tänkt att göra ett troll, och jag undrar hur du fick till näsorna? Sydde du fast dom efteråt eller?

  SvaraRadera
 11. svar till Sara: Ja, näsorna är fastsydda efter huvudet är färdigt och stoppat.

  SvaraRadera