24 feb. 2010

Krokning, rutor och paket

Har krokat lite i dagarna, fick ju nya fina kroknålar från Charming Crochet. Så det blev ett visitkortsetui till mig och ett mobilfodral till syrrans nya mobil.

Stickhjälpen efterlyser mormorsrutor till ett julklappsprojekt. Alla rutor som skickas in sys ihop till fina filtar som sedan delas ut till jul! Visst är det fantastiskt roligt att kunna hjälpa någon annan med något så enkelt? Jag har bestämt mig för att utmana mig själv att virka 4 rutor varje månad och skicka in! Var med på den utmaningen du också! Förutom att du hjälper någon till jul så har alla som skickar in saker till stickhjälpen chans att vinna i deras lotteri som sker en gång varannan månad! Rutorna ska var 12x12 cm stora och avslutas med en svart kant, dessutom ska man spara 30 cm svart garn till att sy ihop med. Läs mer om rutinsamlingen här!
Här kommer lite tips på olika rutmönster, man måste ju inte tvunget virka de vanliga (tråkiga?) mormorsrutorna:

Fick dessutom paket på posten idag! Har väntat länge på detta så blev extra glad när det äntligen kom! Hade beställt nya garner och sticktillbehör från Ateljé Margaretha och de måste haft problem med beställningar under julen för detta beställde jag den 27 dec!! Det blev tiotalet nystan av Tilda, ett par nystan Freja och några eco babyull från M&K. Sen en hel del stickprylar, flätstickor, avmaskningsstickor, varvräknare, uddskydd, nålar, stickor och lite till :D

Så nu har jag en del att titta på och klämma på i kväll, hehe! Blir alltid så glad över nya garner! Paketet innehöll även det sista som ska skickas till min hemlisvän så snart kan det paketet också fara iväg.

Har även en hel del jobb framför mig med nya mönster som ska göras klara och sedan översättas, att virka nya figurer är ju den roliga biten. Sitta att skriva ner allting sen är mindre skoj, men men bara att sätta igång. Vill ju virka ännu mer nytt med det nya garn jag fick idag och då måste det andra bli klart först, annars växer högen med "att göra" till orimliga nivåer.

Glöm inte att rösta i min nya omröstningen (till höger) Besöksmätaren tickar på och jag vill ordna en riktigt stor och fin tävling när den passerar 20.000-sträcket! Så hjälp mig genom att berätta vad ni skulle vilja vinna! Antagligen blir det flera priser så rösta på!

Har ni andra förslag på vinster så skriv gärna till mig, antingen här i inlägget eller till min mail. Även vilken typ av garn, amigurumi, mönster osv som ni skulle vilja vinna kan föreslås. Behöver ER hjälp för att tävlingen ska bli så bra som möjligt!!

1 kommentar:

  1. Så fint min mobilpåse blev :)
    Längtar till jag kan lägga mobilen i den :)

    SvaraRadera