30 mars 2011

Min symaskin!

Igår hämtade jag hem den! Min alldeles egna symaskin :D Är den inte helt underbart fin? Nu ska jag bara lära mig sy också haha. Tror det var 10+ år sedan jag satt vid en symaskin sist så får väl se hur mycket som sitter kvar i ryggraden sen dess. Som tur är fick man 1 månads gratis sykurs när man köpte maskinen så något bör jag väl lära mig?

Men behöver alla tips jag kan få från er som är mer erfarna! Tips på vart man kan shoppa billigt tyg/tillbehör (gärna online) vad behöver jag köpa först? Vilka tygkvalitéer bör jag börja med, bör ju vara rätt billigt tyg som jag kan leka och lära mig på. Forum på nätet där man kan hitta info? Ja i stort sett allt som har med att sy att göra behöver jag tips/råd om :D

Hämtat hem lite nya garner med, Svarta Fårets Tildas nya multifärger! Riktigt läckra färger eller hur? Ska bli skoj att jobba med dem.


post signature

15 kommentarer:

 1. Stoff och stil har bra tyger till bra priser. Jonic textil likaså. Alltid bra att börja med vävda tyger. Trikå har en tendens att leva ett eget liv när man ska sy - iaf ibland.....
  Sysidan.se har ett bra forum där man kan fråga om det mesta mellan himmel och jord (eller mellan tyg och garn kanske man ska säga...). Lycka till!! Det
  är KUL att sy!!!!!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har jag inga bra råd eller tips angående tyg och så, men jag har funderat på en annan sak. Angående din knapp "Jag stödjer lagen om upphovsrätt", skulle du kunna tänka dig att göra fler sådana knappar, fast i andra färger? Jag vill hemskt gärna använda knappen, men färgpedant som jag är så passar den inte riktigt in på min blogg (ja, det låter nog lite löjligt). Om du själv inte har tid, är det okej om jag gör om färgen själv? :)

  -LadyNight

  SvaraRadera
 3. Tittut igen. Jag tog friheten att pilla lite med knappen själv, hoppas det var okej. Titta gärna förbi och se om du godkänner den.

  -LadyNight

  SvaraRadera
 4. Du måste ju åka till gittes tygkälla i rinkaby när du bor så nära! Det ÄR väldigt billigt! Annars vågar jag inte direkt tipsa dig om att sy, jag är inte så kunnig, och inte så ordentlig, och syr mest som jag känner för :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis till nya symaskinen!!!

  Jag rekommenderar bomullstyger till att börja med. Som Maria sak, trikå är inget bra att börja med och absolut inte glansiga eller halkiga tyger.

  Min "hemliga" källa till tyger (om man ska ha en större bit) är helt enkelt påslakan. Det finns ju ofta billiga lakansset på typ Jysk. Och vill du ha retrotyger finns det ju alltid loppis. Det finns också många fina tyger på Panduro (dom flesta tygerna i mammas lapptäcke som jag just postade i dag kommer därifrån) Fast priset vet jag inget om.

  Nån form av syskrin och/eller trådförvaring kan vara bra och du KOMMER att behöva en "sprätt" när du syr fel (jag säger NÄR, jag har sytt mycket och jag syr fortfarande fel)

  SvaraRadera
 6. Wow så många fina tips jag fått redan, tusen tack! Ska bli så skoj detta :D Är som en unge på julafton haha!

  sv Lady Night - Helt ok att ändra färgen, klart det måste matcha :D Är så glad över alla som vill använda knappen/loggan, visar att stödet finns därute!

  SvaraRadera
 7. Har nog inga tips än vad de andra redan gett dej..
  Stoff och stil är bra =)

  Ska bli skoj att se vad du gör med tilda multi, ge mig lite inspiration tack :P

  Ha det bra..

  SvaraRadera
 8. Grattis till symaskin! Vad kul, tycker du ska sy en uggla. Har skaffat mig en symaskin jag med, inte vågat plocka upp den ännu bara. Mitt första projekt ska bli att göra denna:
  http://hammerandthread.blogspot.com/2010/07/owl-stuffies-tutorial.html

  Om jag nu får tummen ur någon dag, haha!

  SvaraRadera
 9. Köp en bra sax som du bara använder till tyger. En sprätt och en markeringspenna.

  Sy i lakanstyger, du kanske har gamla lakan hemma?

  Sysidan är toppen. Josefin Design har en pedagogisk how-to kategori.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. GRATTIS till din symaskin , det är roligt att ha !
  Tips har du fått i massor och jag har inga nya att komma med . Men om du kan ta dig till Stoff och Stil så har dom en hörna med stuvbitar ... där kan man göra fynd ..
  LYCKA TILL. du kommer få många roliga och arga stunder vid din maskin !

  SvaraRadera
 11. Vilken fin! :D
  Du kan kolla in sysidan.se massa duktiga människor där och bra forum :)

  SvaraRadera
 12. Gittes Tygkälla i Rinkaby har inspirationsdagar idag och imorgon..Vet inte om jag vågar åka dit för varje gång hitills har jag kommit ut med en stor påse med tyger.

  SvaraRadera
 13. Gå gärna in till mig och var med i Lippe- uppropet!

  SvaraRadera
 14. Å, vad kul med en egen symaskin! :D Jag skulle också vilja ha en och lära mig sy lite mer. Nu får jag lov att låna mammas om jag behöver fålla gardiner eller sy upp byxor, haha! Hoppas det går bra med dina framtida syprojekt ^^

  SvaraRadera