30 jan. 2011

Fy så fräckt!!
Fick ett mail för en stund sedan med ett litet tips, tydligen försöker någon sälja mitt översatta gratismönster på virkade baby converse på tradera! Hur kan man ha mage att kopiera ett mönster från en blogg och sedan sälja det? Inte nog med det så har personen även snott min bild till auktionen!!

Blir så upprörd över sånt här. Har folk ingen skam i kroppen alls? När jag sedan kollar lite mer på tradera så hittar jag en annan säljare som säljer färdigvirkade amigurumi som helt tydligt inte är virkat efter eget mönster. Varför respekterar inte folk det arbete som ligger bakom ett mönster? Förstår de inte att någon jobbat hårt för att skapa mönstret och sen är de fräcka nog att försöka tjäna pengar på andras jobb?

Nej fy så arg jag blir på sånt!

Funderar även på att göra en polisanmälan! Vad tror ni är det ens värt besväret att anmäla? Någon som försökt anmäla något sådant, och vad hände i så fall?

Tog såklart en skärmdump på auktionen ifall tradera är snabba med att plocka bort den (för den är anmäld på tradera såklart).

Har även skrivit ett mindre trevligt meddelande till denna säljare, ska bli intressant att se vad hon/han har att säga om saken!
17 kommentarer:

 1. Känner ilska med dig, att man inte kan få ha sina grejer i fred utan att folk ska sno det :(

  Fina mönster du har :)
  Söta katter, den röda liknar min oskar :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tror inte denna person ger sig så lätt, var ut och hittade denna... en annan bild än din bara...

  http://www.tradera.com/Virka-super-tuffa-babyskor-auktion_340982_126851550

  /Erika

  SvaraRadera
 3. det finns folk till allt och tradera är tyvärr full av skojare och annat löst folk...bra att du har anmäld till tradera...säljaren kan bli avstängd av dom.

  SvaraRadera
 4. Nä jag vet, jag såg den personens auktioner också och blev irriterad. Jag förstår att du blir sur, det skulle jag också bli! Det är lite därför jag söker på tradera ibland, för att se om nån "snott" nåt av mina mönster. Nä, sånt där drägg har jag inga höga tankar om alls.

  SvaraRadera
 5. Riktigt tråkigt det där. Väldigt fräckt att ta din bild dessutom! Att man ens kommer på tanken! Det blir ju ganska så uppenbart liksom.

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag måste bara skriva att det är väldigt fräckt att ta ett mönster från någon annan och sen sälja på Tradera. Bra att du anmält det till Tradera och hoppas att dom tar bort auktionen. Påminn Tradera om det i morgon också.
  Det är ju stöld det är frågan om. Du kan alltid höra med polisen vad dom säger om saken.

  Hälsningar Siv

  SvaraRadera
 7. Sånt är hur fräckt som helst. Att ta från dina bilder dessutom tror jag är staffbart! Håller tummarna för dig.
  Varm kram.

  SvaraRadera
 8. J**** människa! Tjuv! Tyvärr är det så att tradera börjar bli allt mer likt etsy där stöld är mer regel än undantag.
  Om du som snodde mönstret läser detta så: trodde du att ingen skulle märka något? I princip alla bloggerskor kollar tradera för sådana rötägg som du! Hade du någon som helst stake så skulle du genast plocka bort auktionen och be om ursäkt. Men det tror jag inte du har annars hade du inte snott från första början. Bara fega j***** snor

  SvaraRadera
 9. usch vad tråkigt. många som säljer gratis mönster på tradera. sånna som finns att hämta gratis hos järbogarn.
  fattar inte vad folk tänker med.

  SvaraRadera
 10. Tillägg, den auktionen som erika påpekar ovan är upplagd av samma person! Det ser man när man söker virka babyskor på tradera

  SvaraRadera
 11. Fy så lågt! Hoppas att du får en ordentlig ursäkt ifrån den inblandade! Trodde faktiskt inte att någon kunde vara så fräck, det är ju trots allt ett hantverk det handlar om!

  SvaraRadera
 12. Riktigt jäklans illa! Såg att auktionen låg kvar nu också.
  Ska bli intressant att höra vad du får för svar och om tradera kommer att ta bort den.

  SvaraRadera
 13. Vad dåligt samvete jag får nu, jag har ju köpt mönster på tradera... Jag har nyss börjat virka och precis hittat hit och till andra bloggar, har ingen aning om vad som är stulet eller inte..Ska kolla nogrannare nu, kram!

  SvaraRadera
 14. Jag blir upprörd å dina vägnar! Du bör absolut kontakta polisen och höra hur du bör gå till väga, tycker jag.

  SvaraRadera
 15. Himla tråkigt. Jag fick tips om att rosmönstret som jag har som gratismönster på min blogg fanns på Tradera med min bild. Jag anmälde till Tradera men fick aldrig något svar. Personen som lagt ut annonsen bad om ursäkt och tog bort annonsen. Det var ett misstag enligt henne.....

  SvaraRadera
 16. Det är så tråkigt med folk som gör så.

  SvaraRadera
 17. Sjukt dålig stil... Hur har det gått?
  Blev det någon anmälan? Något svar från säljaren?

  SvaraRadera