22 jan. 2011

Kylskåpsmagneter


Jobbar på med mitt nya mönster som kommer bli det största hittills och jag kan avslöja att temat är påsk, men givetvis så upptäcker jag mitt i alltihop att jag saknar nosar!! Ve och fasa! Det är så frustrerande att göra en sådan upptäckt och inte kunna jobba vidare när kreativiteten sjuder :( Lyckligtvis har man ju lite kontakter i virkvärlden och snabbt som sjutton mailar jag till Janna och ber om hjälp. Snälla Janna är kvick med att hjälpa till, det kallar jag service!! Så förhoppningsvis kan jag jobba vidare snart igen.

Under tiden tänkte jag visa ett litet sidoprojekt jag haft. Nämligen att virka lite söta kylskåpsmagneter från boken 100 flowers to knit & crochet. Ska skaffa mig fler magneter för detta var riktigt roligt och lagom stort att pyssla med emellan större projekt. Det är för övrigt Janna som jag köpt boken av också :)

Har även fått lite hjälp av Änglastina i veckan med ett mönster jag vill virka till mamma, mer om detta när figuren är klar ;) Men vill ge Stina en stor KRAM som tack för hjälpen!

Sen tänkte jag att det är dags för en utlottning snart. Har ju missat att fira bloggens ettårsdag och alla besök som jag haft så därför blir det en större utlottning nu när mätare börjar närma sig 50.000-strecket! Har funderingar på att göra iordning två (kanske fler) paket med lite olika innehåll så att alla pysselvänner kan hitta något de vill ha. Så jag tänkte ett paket med amigurumi-tema som kan innehålla allt från garn till ögon, och ett paket med pärlor i olika former och storlekar. Vad tycker ni? Har ni andra tips så är det varmt välkommet! Rösta även gärna i min undersökning i högerspalten!


5 kommentarer:

 1. Vad jättesöta fjärilarna blev. Jag har också köpt den boken men bara hunnit bläddra i den.
  Spännande med påsk-projekt.

  SvaraRadera
 2. Snygga, men det är ju allt du gör: snyggt, fint. Gratis till året och så många besök. Ska bli spännande se ditt lotteri.
  Undrar en sak: vet du var jag kan fina mönster till virkade blommor? Vill ha på en halsduk jag lyckats sticka. Ha en fin skön söndag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. sv 4U2: Hej vännen! Tack för dina värmande ord :) Här kommer lite blommönster till dig:

  svenska:
  http://www.skapligtenkelt.se/virkblomma.htm

  http://tispsytessie.blogspot.com/2009/08/beskrivning-av-virkade-blommor.html

  http://elsasdesign.blogspot.com/2009/01/mnster-virkad-ros.html

  http://elsasdesign.blogspot.com/2008/05/blomma-la-frken-elsa.html

  engelska:
  http://thehandmadedress.blogspot.com/2007/09/crochet-flower-tutorial.html

  http://skamama.blogspot.com/2006/06/picot-flower.html

  http://www.bernat.com/pattern.php?PID=1811&cps=21191

  http://salihan.com/patterns/free/flower-fridgies/

  Behöver du hjälp med översättning på någon av de engelska mönstren så hojta!

  SvaraRadera