10 apr. 2010

Eniro 118 118, det är Sandra!
I tisdags började jag utbildningen på mitt nya extrajobb på eniro 118 118. Måste erkänna att jag inte hade så enormt höga tankar kring telefonister (eller sökspecialister som det numera så fint kallas) innan jag började på eniro. Tankar som "hur svårt kan det vara att svara i telefon hela dagarna?" har nu istället blivit "hur ska JAG klara det?". Det är betydligt mycket mer i detta arbete än man någonsin kan ana som utomstående. Regler kring sekretess samt copyrights hade jag inte en tanke om att måste ha koll på. Lägg därtill till stressade kunder som vill ha information om precis vad som helst och gärna innan man ens hunnit börja söka, mobiler med dålig täckning, ett myller av bakgrundsljud från alla andra telefonister. Man måste även vara extremt vaken och skärpt hela tiden för att klara av att skriva supersnabbt på datorn samtidigt som man pratar och lyssnar på kunden!

Jag har helt klart en nyvunnen respekt för dessa människor för det är verkligen inte ett lätt jobb de har!Som sagt började min utbildning i tisdags och man beräknade att man skulle vara klar på 7 dagar, alltså ca 56 arbetstimmar. Så när jag i fredags strax efter lunch klarade sluttestet med 17 (!!!) minuters till godo så förvånade jag både mig själv och min handledare Tina. Jag hoppas innerligt att detta innebär att jag har en medfödd talang för jobbet och inte att jag hade riktigt stor tur under utbildningen >.<

Fick även ta mina första samtal själv igår (visserligen med duktiga Tina som ett stöd bredvid) och det var så roligt! Man får verkligen höra en massa roliga/konstiga/lustiga saker när man sitter där :D Pga av sekretessen kan jag ju tyvärr inte berätta mer än så men jag kan lova att jag hade skitskoj och jag nu längtar tillbaka för den slutliga utvärderingen! Därefter är jag officiellt en ny sökspecialist på eniro!!

På både gott och ont har allt mitt fokus och energi gått åt för att kunna göra mitt bästa på utbildningen så därför har jag faktiskt inte ens rört en virknål på hela veckan! Minns inte ens när det hände senast.

Har fått en hel del paket i veckan som jag vill berätta om. Först fick jag den nya leveransen av ögon till shopen! En massa nya färger och storlekar finns nu att välja bland!Sen fick jag veta att jag vann tävlingen hos Love & be proud och jag fick detta vackra armband! Har länge beundrat hennes underbara smycken och det är fantastiskt roligt att nu få äga ett eget :) Hon är verkligen otroligt duktig!För ett tag sedan berättade jag att jag virkat en hög med hjärtan till ett bröllop under hösten. Igår kom ett litet paket som tack för hjälpen från den lyckliga bruden! Ett choklad till den sockerglada delen av mig och dessutom detta underbara armband!! Kika gärna in på hennes bröllopsblogg!


2 kommentarer:

  1. Grattis till vinsterna!

    Nu har jag en liten tävling på min blogg om du har lust att vara med =)

    Ha en underbar söndag!
    Kram

    SvaraRadera