19 nov. 2009

Pepparkakshus och innetossor

Nästan en hel vecka har gått sen mitt senaste inlägg och så länge har det nog aldrig gått mellan två inlägg tidigare. Anledningen är enkel men långt ifrån rolig. Har nämligen varit ordentlig dålig under veckan, nya mediciner har provats ut och biverkningarna har varit fruktansvärda. Vill inte smutsa ner min fina virkblogg med tråkigheter dock så därför tänker jag inte gå in på det närmare än så. Har funderat på att börja på en ny blogg där jag kan skriva det som jag inte tycker passar in här men än har jag inte riktigt orkat ta itu med det. Men om intresset finns att läsa en sådan blogg kanske motivationen ökar till att få den klar.


Nu över till något betydligt trevligare. Mamma som är världens mest jultokiga människa har ett tag suktat efter ett virkat pepparkakshus. Så även om jag inte varit riktigt i form i veckan har jag lyckats virka ihop ett sådant till henne! Mönstret är från fantastiskt duktiga Crochetra som är en av mina stora inspirationskällor! Gå in och titta på orginalet för mitt hus blev inte alls lika fint, men jag hoppas mamma blir nöjd ändå. Tror jag ska försöka virka ihop ett hus till lite senare och prova med lite andra pynt på taket t.ex. Har ni några tips på vad man kan hitta på så dela gärna med er!
Projekt två som jag hållt på med under veckan har varit ännu en sak till mamma, det är nämligen ett par innetossor som hon kan värma tassarna i nu när vintern rullar in. Rutorna till första toffeln är färdiga och jag tänkte försöka sy ihop dem under kvällen ikväll. Dessa tossor ska tovas och för mig som aldrig tovat något innan så känns rutorna oerhört stora, hela 15*15 cm!!! Fast jag måste försöka ha tilltro till mönstret jag följer från Drops och hoppas på att tossorna blir bra :) Men jag fegar lite och gör en tossa klar i taget >.<

Dessutom är det snart dags för dragning i min torgvants-tävling så får väl börja klippa lotter också idag! För dig som ännu inte är med i dragningen så är det hög tid att anmäla sig nu! Klicka här för att komma till tävlingen!!

5 kommentarer:

 1. Tråkigt att du inte har mått bra. Hoppas att det snart blir bättre.
  Jag tycker att ditt pepparkakshus blev jättefint. Din mamma blir säkert glad och nöjd :)
  Själv virkade jag ett pepparkakshus förra året, men det hamnade i soporna. Det blir inte alltid som man har tänkt sig...

  SvaraRadera
 2. Krya på dig! Gillar ditt pepparkakshus, jättegulligt är det och tofflorna tror jag kommer att bli jättehärliga och fina!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att pillerna fungerar snart,ibland får man prova sig fram.Tycker att ditt hus blev hur bra som helst.

  SvaraRadera
 4. Jag har saknat dina inlägg.... hoppas du mår bättre nu. Jag har precis planerat att virka pepparkakshuset. Vilket garn har du använt? Messa gärna det idag för jag ska till stan, vill görna handla det idag. kramkram

  SvaraRadera
 5. Pepparkakshuset är kanonfint Sandra, det har du gjort riktigt bra. Är så stolt över dig. ska bli kul att få pynta med det.
  kram mamma

  SvaraRadera